En Sıcak Konular

Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni

31 Ağustos 2008 15:59 tsi
Hava Harp Okulu'ndan mezun olan 54. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle diplomalarını aldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından konuşma yapan Tümgeneral Şanlı, mezunlara seslenerek, ''İnanıyorum ki sizlerin katılımıyla, dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk hava kuvvetleri ailesi bir kat daha güçlenecektir. Sizler artık Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, milli çıkarları her şeyin üzerinde tutan, vatanına, milletine, cumhuriyetine bağlılığı askerliğin şerefi olarak gören genç hava subaylarısınız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet muhafazası yolunda ülkemizin hür semalarında ve dünyanın her yerinde yapacağınız görevlerle ulusumuzun kanatlı savaşçıları ve Hava Kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaksınız. Dünya ile yarışır bir hava ve uzay kuvveti sizlerin omuzuna yükselecektir" dedi.

Mezun olanlar adına konuşan dönem birincisi Hava Teğmen Haluk Yıldız da ''Atatürk'ün geleceğin güven ve teminatı olarak gördüğü Türk gençliği olarak geleceğe güvenle bakıyor ve ulu önderin bize vermiş olduğunu görevleri eksiksiz bir şekilde yerine yetirebilmek için, sahip olmamız gereken hırs ve azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit edecek tüm düşmanlarımız, karşılarında bizi bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti çelikten kanatlarımız altında daima hür ve bağımsız olacaktır" dye konuştu.

Mezunların ant içmesinin ardından dönem birincisi Haluk Yıldız, yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Törende daha sonra diplomalar ve dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Hava Teğmen Haluk Yıldız'a diploması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikinci olan Tanju Uysal'a TBMM Başkanı Köksal Toptan, üçüncü Ercan Alkan'a diploması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ayakta selamladığı tören geçişinin ardından Türk Yıldızları gösteri yaptı. ayrıca Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-4 ve F-16 savaş uçakları da tören alanı üzerinden alçak uçuşta bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, törene havacı üniforması ile katıldı. Hava Harp Okulu'ndan bu yıl 6'sı bayan 203 genç teğmen mezun oldu. Teğmenlerin 50'si havacılık mühendisliği bölümünden, 55'i elektronik mühendisliği, 53'ü bilgisayar mühendisliği, 45'i de endüstri mühendisliği bölümünden mezun oldu.

aa



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,190 µs