En Sıcak Konular

Dişli, topun ağzında

31 Ağustos 2008 16:27 tsi
Yolsuzlukla suçlanan Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli için yarın karar vermesi beklenen AKP yönetiminde 'Dişli'ye inanıyoruz ama hakkındaki itham hepimizi yıpratıyor' görüşü egemen.

Kapatma davası sonrasında, AKP'nin en büyük baş ağrısı haline gelen Şaban Dişli olayında son sözü, yarın toplanması beklenen Merkez Yürütme (MYK) söyleyecek.

Parti yönetiminden yansıyan hava "Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin dürüstlüğüne güvenildiği, buna karşın, partinin Dişli üzerinden daha fazla yıpratılmasına izin verilmemesi gerektiği" yönünde.

İSTİFASI GÜNDEMDE

CHP'nin gündeme getidiği ve peşini bırakmadığı yolsuzluk idddialarının özüne inanmayıp Dişli'nin bu konudaki izahını ikna edici bulduğunu söyleyen AKP yetkilileri bile, kendisinin 'dürüst olmakla birlikte, siyasi suistimalle açık bir belge tanzim etmekle hata ettiğini ve bu hatasının partiye daha fazla zarar vermemesi için görevinden istifasının gündeme gelebileceğini " vurguluyorlar.

"TAKDİR SİZİN"

Dişli önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede, hakkındaki imar yolsuzluğu ve rüşvet iddialarının "asılsız" olduğunu, buna karşın AKP'nin yıpratılmaması için istifa edebileceğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Başbakan Erdoğan'a istifa dilekçesi sunmadığı, ancak "Dilerseniz partinin benim üzerimden daha fazla yıpratılmaması için Genel Başkan Yardımcılığı'nı bırakabilirim. Takdir sizin" dediği öğrenildi.

GİTSE Mİ KALSA MI?

Merkez Yürütme Kurulu'nun Şaban Dişli'nin durumuna ilişkin kararında, "Görevde kalması mı, istifası mı AKP'yi daha fazla yıpratır" sorusunun cevabı belirleyici olacak.

Başbakan Erdoğan'ın da MYK'da ağır basan görüş doğrultusunda hareket etmesi bekleniyor.

"HATA ETMİŞ"

Dişli'nin genel başkan yardımcılığında kalması halinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin AKP'ye yönelik saldırılarının da süreceğini savunan partililer, "Kendisinin Silivri'de rüşvet k arşılığı imar iskan değişikliği sağladığı iddiası mantık dışı. Ancak Şaban Dişli'nin eski ortağıyla arasındaki para alış verişine ilişkin olarak tanzim ettiği belge üzerinden siyasi suistimal yapılıyor. Dişli, bu belgeyi düzenlemekte hata etmiş" görüşünde.

CHP'NİN İTHAMI

Şaban Dişli hakkındaki ilk suçlama CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 11 Ağustos'ta gündeme getirilmişti.

Kılıçdaroğlu, Dişli'yi Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirmek için "1 milyon dolarlık rüşvet talep etmekle" suçlamıştı.

Bu kapsamda bir "rüşvet belgesinin" Şaban Dişli ile Akademi Ofset A.Ş. arasında imzalandığını belirterek, ilgili belgeyi basına dağıtan Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli'yi istifaya çağırmışştı.

DİŞLİ'NİN SAVUNMASI

Şaban Dişli bu iddianın asılsız olduğunu belirtmiş ve Akademi Ofset A.Ş. ile imzaladığı belgeyi, "daha önce ortak olduğu şirketin banka kredisi alabilmesi karşılığında bankaya teminat olarak bloke ettirdiği paranın riske uğramamasına yönelik bir protokol" diye nitelemişti.

Ancak CHP bu açıklamayı "tatmin edici" bulmadı ve Dişli'nin hiçbir zaman Akademi Ofset A.Ş'nin ortağı olmadığını savunarak, istifa çağrısını yineledi.

taraf



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs