En Sıcak Konular

Rusya'yla restleşme endişe yarattı

31 Ağustos 2008 19:33 tsi
Rusya'yla restleşme endişe yarattı Rusya resti 1 milyon Türk’ü vurur... Türkiye’nin Pazartesi günü uygulamaya koyacağı tedbir paketi Rusya’da iş yapan Türk işadamlarını endişelendirdi.

Rusya’nın Türk ihraç ürünlerini taşıyan TIR’lara çıkardığı sorunlar nedeniyle başlayan ve önceki gün Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in “Biz de Rusya’ya karşı tedbir paketini Pazartesi günü uygulamaya koyuyoruz” açıklamasıyla restleşme haline dönüşen gelişmeler Rusya’da iş yapan işadamlarını endişelendirdi.

Rusya’da gümrüklerden mal girişinin durma noktasına gelmesi nedeniyle özellikle inşaat şantiyelerinde sıkıntıların başladığı belirtilirken bu ülkede 40 bin Türk işçisinin bulunduğu açıklandı. Rusya’nın en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Türkiye tarafının Rusya’ya yönelik herhangi bir yaptırımının ’geri tepeceği’ uyarısında bulunurken, “Gümrüklerdeki sorun nedeniyle şu anda Türkiye’den Rusya’da kullanılmak üzere gönderilen tam mamül ve yarı mamüller inşaatlara ulaşamıyor. Şantiyelerde sıkıntı başladı, duran inşaat yok ama gümrüklerdeki sorun devam ederse bu da olabilir” dedi.

Başbakan görüşmeli

Rusya’da çok sayıda Türk işadamı ve inşaat şirketinin bulunduğunu, ülkeye mal gönderenlerle birlikte herhangi bir olumsuzluktan zarar görecek 1 milyon insanın olduğuna dikkat çeken Ilıcak, “Rusya bizden mal almayabilir ama biz onlardan mal almak zorundayız. Sorun devam ederse buradaki inşaat işleri ciddi zarar görecek” diye konuştu.

Erman Ilıcak, şunları söyledi: “Şu anda Rusya’da iş yapan işadamları olarak çok endişeliyiz. Bu sorun yaptırımlarla çözülebilecek bir şey değil. Türkiye tarafından Rusya’ya uygulanacak herhangi bir yaptırım geri teper biz kaybederiz. Bu sorunu Başbakanımız ve Devlet Bakanımız Kürşad Bey’in nezdinde üst düzey bir görüşme çözebilir. İyi niyetle masaya oturmak gerekiyor.”

rotahaber



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs