En Sıcak Konular

Şehide Kürtçe ağıt

31 Ağustos 2008 20:18 tsi
Bingöl'de terör örgütünün karakola açtığı taciz ateşinde şehit düşen Er Bülent Bayram'ın Van'ın Yoldöndü köyünüdeki evinde yas var.

Anne Nazime Aslan'ın Kürtçe olarak 'Ben şehidime kurban olayım' ağıtları yürekleri dağladı. Şehit Bayram'ın 20 gün önce Bingöl'e dağıtım olduğu ve karakolundaki ilk nöbetinde şehit olduğu öğrenildi.

Bingöl'ün Yedisu İlçe Jandarma Karakolunun nöbetçi mevzilerine gece teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açmasından sonra şehit olan askerlerden Vanlı Jandarma Komando Er Bülent Bayram'ın evinde yas var. Van'ın Gevaş İlçesine bağlı Yoldöndü Köyü'nün Barışık Mezrası'nda oturan şehidin ailesi sabah çocuklarının şehit haberini evinin kapısını çalan jandarmadan öğrendi. Ateşin düştüğü evde Kürtçe ağıtlar yükseliyor. Baba Orhan Bayram haberi alır almaz Bingöl'e giderken, annesi ise evinde oğluna ağıt yakıyor. Anne Nazime Bayram, Kürtçe olarak, "Ben şehidime kurban olayım" feryatları yürekleri dağladı. Şehit Er'in kız kardeşi ise fenalık geçirdi.

Sabah saatlerinde şehidin yakınları evin penceresine evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldır. Şehit Jandarma Komando Er Bülent Bayram'ın İzmir Foça'da acemi birliğini bitirdikten sonra dağıtıma 20 gün önce Bingöl'e gönderildiği öğrenildi. Şehit düştüğü karakolunda yeni olduğu için çıktığı ilk nöbetinde şehit düşen Bayram'ın şehit oluğu akşam evini aradığı öğrenildi.


"ÜZGÜNÜM AMA CENNETE GİDECEĞİ İÇİN SEVİNİYORUM"


Şehit Bayram'ın 13 yaşındaki kardeşi Cüneyt Bayram, abisine üzüldüğünü ancak cennete gideceği için sevindiğini söyledi. Kardeş Cüneyt Bayram, "Bu makamdan güzel bir şey olamaz. Ama vatan sağ olsun diyorum. Üzülüyorum ama iyi bir yere gittiği için onun adına seviniyoruz. Anne ve babam çok üzülüyor. Bu bizi daha da üzüyor. Haberi sabah askerler gelip babama söylediler" dedi.

"SON GÖRÜŞMEDE GALATASARAY MAÇINI KONUŞTUK"

Kendisiyle telefonla sürekli görüştüğünü ifade eden kardeş Bayram, şehit abisinin önceki akşam kendisi ve dün akşam ise telefonla annesiyle görüştüğünü söyledi. Bayram, şunları söyledi: "Telefonda her şeyi konuşuyorduk. Kendisi Galatasaraylı idi. Son konuşmamızda Galatasaray maçını konuştuk"

İLK NÖBETİNDE ŞEHİT OLDU

Abisinin birliğinde yeni olduğu için operasyonlara gitmediğini dile getiren Bayram, "Operasyonlara daha iyi ateş edenleri gönderildiğini bana söyledi. Şimdiye kadar karakolunda nöbet tutmamıştı. Dün gece ilk nöbetine çıkmıştı. O nöbet sırasında teröristler karakolu saldırmışlar. Çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrendik" dedi.

Şehit Bülent Bayram, Yoldöndü köyünün ikinci şehidi olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin helikopterle Van'a akşam saatlerinde getirilerek Askeri Hastane'nin morguna kaldırıldığı belirtildi. Cenazesinin yarın öğle namazından sonra Gevaş merkez camii'nde kılınacak öğle namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilecek.

cihan



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,603 µs