En Sıcak Konular

Asya'dan Avrupa kıtasına koştular

31 Ağustos 2008 22:15 tsi
Dünyanın 25 kentinde düzenene Human Race koşularının bir ayağı olan 'Human Race İstanbul' koşusu yapıldı. Yarışa Elvan Abeylegesse de katıldı.

Asya'dan Avrupa kıtasına koştular

Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu yakasında yer alan Asya'ya geçiş noktasındaki Beylerbeyi cebinden Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun verdiği startla başlayan ve Boğaziçi Köprüsü, Büyükdere Caddesi, Beşiktaş, Ortaköy ve Kuruçeşme olmak üzere 10 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen koşuya, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Organizasyonda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanısıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de eşi Annalisa Lucia Şimşek ile birlikte yer aldı. Bakanlar, organizasyonda bir süre koştular.

Pekin-2008'de 2 gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse'nin de katıldığı koşuda, 5 engelli sporcu da araçlarıyla birlikte yer aldı.

Elvan Abeylegesse, anlamlı gördüğü bu organizasyonda koştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederken, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi.

Abeylegesse, ''Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'yı ne zaman geçeceksin?'' sorusunu ise ''Bir gün geçerim''diye yanıtladı.

Birleşmiş Milletler'nin (BM) destekleği ve Medeniyetler İttifakı projesi kapsamına alınan ve İstanbul dışında Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris ve Sao Paulo gibi dünyanın önemli kentlerinde gerçekleştirilen koşuya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu da destek verdi.

Bu arada koşu çerçevesinde saat 19.50-20.30 arasında Boğaziçi Köprüsü, saat 20.00'den itibaren de Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe, Ortaköy ve Kuruçeşme güzergahındaki caddeler kademeli olarak trafiğe kapatıldı.

İlk 3'ün derecelendirilmediği koşuda sporseverler, güzel bir yaz akşamında Boğaziçi Köprüsü'nü geçmenin keyfini çıkarırlarken, Nike'in dağıttığı kırmızı tişörtleri giyen katılımcılar, köprüde adeta kırmızı bir görüntü oluşturdu.

Diğer yandan bayanlarda koşuyu birinci bitiren Danimarkalı Anne Mette Knudsen ve erkeklerde vatandaşı Steen Wolter'a hediye verildi.

Öte yandan koşunun ardından sanatçı Kenan Doğulu, Turkcell Kuruçeşme Arena'da bir konser verdi. Ayrıca konser öncesi havai fişek gösterileri yapıldı.

haber7.com



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs