Sisi? | " /> Sisi? | "/>

En Sıcak Konular

Şimdi de Ergenekon: Kim bu Sisi?

19 Eylül 2008 11:43 tsi
Şimdi de Ergenekon: Kim bu Sisi? Polis akademisine birincilikle girdi. Özal'ın önünde çırılçıplak soyundu. Spermlerini dondurup, kadın oldu. Ve şimdi Ergenekon zanlısı. Kim bu Sisi?

Ergenekon operasyonu kapsamında dün gözaltına alınanlar arasında ilginç bir isim de vardı: Seyhan Soylu nam-ı diğer Sisi... Peki kimdir bu Sisi ve neden gözaltına alınmıştır?

"28 ŞUBAT'IN GİZLİ KAHRAMANIYIM"

Sisi, Zaman Gazetesi’nden Nuriye Akman’a verdiği röportajda ‘28 Şubat’ın gizli kahramanıyım. JİTEM’in yayın organlarında genel koordinatörlük yaptım’ diyordu.

GİZLİ TANIK ANLATTI

Ergenekon kapsamında ifade veren bir gizli tanık, 28 Şubat sürecindeki, Fadime Şahin-Müslüm Gündüz ve Ali-Emire Kalkancı skandalları senaryosunu Ergenekon adına Veli Küçük’ün organize ettiğini anlatmıştı. Bu gizli tanığın anlattıklarına göre senaryonun finansörü Turgut Büyükdağ, organizatörleri ise Strateji Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ümit Oğuztan, Sisi olarak bilinen transseksüel Seyhan Soylu ve Polis Müdürü Ümit Bavbek’ti.

TÜRBANLI KONSOMATRİS

Önce işe iki tarikat şeyhi bulunarak başlandı. Birisi, sıra dışı kıyafetleriyle dikkat çeken Aczmendi Tarikatı’nın Lideri Müslüm Gündüz, diğeri de çevresinde ‘cinci hoca’ olarak tanınan Ali Kalkancı idi. Bu şeyhlere kadın olarak da Aksaray’da bir pavyonda konsomatrislik yapan Fadime Şahin ayarlandı. Şahin, iddialara göre Sisi ve Ümit Oğuztan tarafından erkeklere pazarlanıyordu. Fadime Şahin hemen tesettüre sokuldu.

AYYAŞTI ŞEYH YAPILDI

İşsiz güçsüz bir alkolik olan ve çevresinde cinci hoca diye bilinen Ali Kalkancı, dini konularda eğitime tabi tutuldu, rolü ezberlettirildi. Sonra da hacca gönderildi. Dönüşte, zengin bir işadamının kızı olan Emire Ersoy ile evlendirildi. Buna karşı çıkan Emire’nin işadamı babası, kendisi hakakında tutulmuş bazı dosyalarla ikna edildi. Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin bir evde basıldı ve ‘şeyh kandırdığı kızları kullanıyor ve namuslarını kirletiyor’ propagandası yapılmaya başlandı.

ALNINDAKİ DÖVMENİN SEBEBİ

Sisi bunu şöyle anlatıyor: Bir sürü üst düzey bürokrattan, emniyet teşkilatından, askeriyeden, hiçbirinden bana toplum içinde bravo almadım ama hepsi alnımı öptüler. Onun için de alnıma bir tane yıldız yaptırdım. Alnımdaki yıldızın sebebi de bu. 

TRAVESTİLER KRALİÇESİ

Şu anda ünlülerin manejeri olarak tanınsa da, Seyhan Soylu 90'lı yıllar boyunca "travestiler kraliçesi" olarak anılıyordu...

1973'te İstanbul'da doğdu. Elçilik görevlisi bir baba ve CHP kadın kolları üyesi öğretmen bir annenin üç çocuğundan biri olarak Samatya'da hayata başladı.

DÜNYAYA ERKEK OLARAK GELDİ

Dünyaya erkek olarak gelen Soylu taa çocuk yaşından itibaren kendindeki değişikliklerin farkındaydı. O hep ileride kadın olacağı günlerin hayalini kurdu. İlk kez kadınlık hormonu almaya başladığında 13 yaşındaydı. Daha tüyleri bile çıkmamıştı...

POLİS AKADEMİSİNE BİRİNCİLİKLE GİRDİ

Seyhan Soylu, hayatında ilk resmî dayağı, 14 yaşındayken, onu sıkıştırmak isteyen bir bekçiden yedi. Belki de bu dayak yüzünden polis olmak istedi... Polis olup kendi ve kendi gibi olanları korumak...

Polis Akademisi'ne birincilikle girdi ancak kendi ifadesiyle "cinsel tercihinden dolayı şutlandı". Ancak suçunun "cinsel" değil "ruhsal tahrik" olduğuna inandı.

SPERMLERİNİ DONDURDU, AMELİYATLA KADIN OLDU

Artık ameliyat olma zamanı gelmişti. Ama yapması gereken çok önemli bir şey vardı. Hayatta en çok istediği şey bir çocuk sahibi olmaktı. 40 yaşından sonra çocuk sahibi olmayı planlıyordu. Bu yüzden ameliyatan önce spermlerini dondurup, yurtdışındaki bir bankaya koydu...

Ardından Londra'da erkek olarak başladığı hayatı bitirdi. O artık tam anlamıyla kadındı...  Bu mutlu haberi ilk kez annesiyle paylaştı. Telefonda ona "Anne ben ameliyat oldum" dediğinde "yıktın beni" diye cevap aldı. "Bende ne şey varmış ki seni bile ayakta tutuyormuş" diye espri yapınca annesiyle arasındaki buzlar da erimiş oldu...

ÖZAL'IN ÖNÜNDE ÇIRILÇIPLAK SOYUNDU

Hep başkaldıran bir tarafı vardı. 12 Eylül sonrası referandum günlerinde, Amerikalı eşcinsellerin sembolü turuncu "No No" tişörtü giyen Güneş Taner'i protesto için Turgut Özal'ın önünde soyundu. Bu nedenle içeriye alındı, onbeş gün öldüresiye dövüldü. Sonrasını şöyle anlattı: "Beni dövdüren emniyet müdürünü kendime âşık edip, sonra da onu bir dergiye kapak yapıp görevinden aldırdım. Böylece o onbeş günün intikamını aldım. Daha sonra rahmetli Turgut Özal'la da tanıştım. Yaptığımdan çok utandım, çocuksu bir duyguymuş o protesto."

ŞARKICILIK HAYALİ ÇABUK BİTTİ

Bakü'de radyo televizyon eğitimi alan Seyhan Soylu'nun bir dönem şarkıcılığa da soyundu. "Pijama terlik diskoya geldik,İşte bak sisi, Öpsün hepimizi" diye bir şarkı söylediğinde bu işin çok da uzun sürmeyeceği belliydi.. Artık hayatını organizatör olarak sürdürüyor. Çok sayıda ünlünün menejeri olarak görev yapıyor...

MİLLİYETÇİ TRAVESTİ

Sisi kendini milliyetçi travesti olarak tanımlıyor. Kolunda bir bozkurt dövmesi vardır.  Arkadaşları ona Asena diyor. Bir dönem MHP'den teklif aldığını ama "MHP'yi zorda bırakmamak" için kabul etmediğini söylüyor.

DSP'DEN MİLLETVEKİL ADAYI

Uzun yıllar ülkücü camianın içinde yer alan Soylu, 2007 Genel Seçimleri’nde “DSP’nin vatansever, demokrat, kararlı ve insancıl yaklaşımlarıyla gelen siyasi teklifi doğrultusunda” milletvekili aday adayı oldu.

Sisi 1997'den bu yana evlidir...

 



Bu haber 5,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs