En Sıcak Konular

Erdoğan: Hatalarımız yok değil, vardır

19 Eylül 2008 23:11 tsi
Başbakan Erdoğan, "Hatalarımız yok değil, vardır. Bu problemleri, sorunları beraberce çözmeliyiz" dedi.

Türk Armatörler Birliği ve Armatörler Kooperatifinin iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hatalarımız yok değil, vardır. Sizler adına söylüyorum, ama sizin içinizden birisi olarak söylüyorum; bunu kalkıp da her gün çeşitli eylemlerle farklı yere kanalize etmek suretiyle bu sektörü dinamitlemeye kimsenin hakkı yoktur. Yani bu bizim ciğerimizi yakar, ayrı mesele, ama bunu oturup kendi içimizde, ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız ve problemleri, sorunları beraberce çözmeliyiz" dedi.

Erdoğan, Büyük Kulüp'teki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış ticaretinin yüzde 87'sinden fazlasının deniz yoluyla yapıldığını belirterek, Türkiye'nin ticaret ve ekonomisinde bu kadar önemli yere sahip olan denizcilik sektörünün temsilcileriyle olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin kaderinin her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de geçen 6 yılda "keskin bir değişim yaşadığını" ifade eden Erdoğan, "Ro-Ro diye ifade edilen deniz yolu ağırlıklı kombine taşımacılıkta 2003 yılından geçtiğimiz yıl sonuna kadar gerçekleştirilen artışın yüzde 53 olduğunu kaydetti.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Peki bu artışlar nasıl elde edildi? Öncelikle Hükümetimiz döneminde sağlanan istikrar ve güvene dayalı olarak. Eğer Türkiye güven ve istikrarı yakalayamamış olsaydı, biz bugün gelmiş olduğumuz noktaya gelemezdik. Bakın şu anda artık sadece Tuzla Tersaneler Bölgesi ile anılmıyor. Şimdi Yalova başladı, Karadeniz'e sıçradı. Bütün buralarda artık tersanelerimiz oluyor. Bunlar bugüne kadar ülkemizde yoktu. Bundan sonraki süreçte bu daha da hızlanarak devam edecek."

Erdoğan, bir taraftan 2015 yılına kadar siparişlerle dolu dolu olan bir inşaat sektörü varken, şimdi dinlediği arkadaşlarının, "Siparişler durdu, iptaller başladı" dediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"E buna da kimsenin hakkı yok. Bir taraftan istihdam, istihdam, istihdam diyoruz. E buyurun istihdam alanını yok ediyorsunuz. Buna hakkınız var mı? Yok. Öyleyse bunu gölgelemeye fırsat vermememiz lazım. Fakat bütün bu adımları atarken tabii yapılması gerekenin de en güzelini yapmamız lazım. İş yeri güvenliğinden tutunuz da eğitimli elemana varıncaya kadar."

Erdoğan, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıya işaret ederek, "2000'li yılların başlarındaki krizlerden ben inanıyorum ki ders çıkardık. Şu anda bizim finans sektörümüzde ciddi manada bir risk yaşamıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin "mortgage" diye bir sıkıntısı da bulunmadığını belirterek, "Çünkü biz o olayı TOKİ ile çözdük. TOKİ ile işi sağlama aldık. Eğer Toplu Konut olmamış olsaydı, belki oraya doğru bir yüklenme olacaktı. Bu bize ayrı bir sıkıntı doğurabilirdi, ama Toplu Konut ile yere sağlam basarak ilerliyoruz" diye konuştu.

aa

 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs