En Sıcak Konular

Sınırda bayramlaşma başladı

2 Ekim 2008 15:33 tsi
Türkiye ve Suriye arasında uygulanan sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında, 3 bin 500 Türk vatandaşı Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sınır kapısından Suriye'ye geçti.

Ramazan Bayramı'nı Suriye'deki akrabalarının yanında geçirmek için Nusaybin Kaymakamlığından izin alan 6 bin 300 Türk vatandaşından 3 bin 500'ü Nusaybin Sınır Kapısı'ndan Kamışlı'ya geçti.

Bayramlaşmaya gitmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Nusaybin Sınır Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapıların açılmasıyla birlikte vatandaşlar, sınırdan geçmeye başladı. Vatandaşların geçişi devam ederken Türkiye ve Suriye resmi heyetleri de sınırda bayramlaştı.

Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Altınay ve Nusaybin Emniyet Müdürü Hüseyin Bilgilioğlu sınır kapısını geçerek, Kamışlı Kaymakamı Albay Abdulbasıt Abdullatif, Kamışlı Belediye Başkanı Süheyl Aziz ve üst düzey yöneticilerle bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Kamışlı Kaymakamı Abdullatif, Türk vatandaşlarının 48 saatliğine ülkelerini ziyaret etmesi için bütün kolaylıkları sağladıklarını belirterek, ''Karşılıklı bayramlaşmalar nedeniyle bayramın değeri bizim için çok büyük. İleride daha iyi ilişkilerimizin olmasını istiyoruz. Bunun için çaba göstereceğiz'' dedi.

Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici ise bayram ziyaretlerinin belli bir istikrar kazandığını bildirdi.

Bu yıl Nusaybin'den 6 bin 300 vatandaşın Suriye'deki akrabalarıyla bayramlaşacağını ifade eden Gemici, ''İstikrarlı bir şekilde yapılan bu uygulamanın bundan sonra da devam etmesi, iki ülke arasındaki insani, kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkilere katkıda bulunması bizim en büyük temennimiz'' diye konuştu.

Öte yandan, heyetlerin bayramlaşmasına Çin'in Şam Büyükelçisi Li Huaxin ve beraberindeki elçilik çalışanları da katıldı.

Tesadüfen bayramlaşmaya geldiğini belirten Büyükelçi Huaxin, ''Çok güzel bir tesadüf oldu. Türkiye ve Suriye'nin beraber bayram ortamını yaşadıklarını biliyoruz. Ben iki ülke arasındaki ilişkilerin çok büyük olduğunu duyuyordum. Ancak bugün bu ilişkileri yerinde görme fırsatım oldu. Bu ortamı yaşadığımız için çok sevindik'' dedi.

Heyetlerin bayramlaşması, El-Ruha Süryani Folklor Grubu'nun gösterisiyle sona erdi.

Nusaybin'deki sınır kapısından Suriye'ye yarın da vatandaşların bayram ziyareti geçiş yapabileceği bildirildi.

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs