En Sıcak Konular

PKK'ya bir darbe daha

2 Ekim 2008 21:34 tsi
Emniyet tarihi bir operasyona imza atarak örgütün Türkiye sorumlusu Ramazan Malkoç'u yurt dışına çıkmak üzereyken ele geçirdi.

İstanbul polis geçtiğimiz günlerde PKK'nın gençlik kolları sorumlusunu kıskıvrak yakalamıştı. Emniyet dün de tarihi bir operasyona imza atarak örgütün Türkiye sorumlusu Ramazan Malkoç'u yurt dışına çıkmak üzereyken ele geçirdi. Bölücü örgüte ard arda vurulan tarihi darbeler, 'PKK üzerindeki Ergenekon korumasının kalkmasının bir sonucu' olarak değerlendirildi.

Her geçen gün daha fazla kan kaybeden bölücü örgüte, bir hafta içinde ikinci darbe vuruldu. Geçtiğimiz günlerde bölücü örgütün sözde gençlik kolları sorumlusu Yücel Genç İstanbul'da yakalanmıştı.

Ve kısa süre sonra örgüte ikinci büyük darbe vuruldu. Bölücü örgütün sözde Türkiye sorumlusu olarak bilinen Ramazan Malkoç, İstanbul Terörle Mücadele timleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi.

TERÖRE DARBE ÜSTÜNE DARBE

Terör örgütü PKK'nın eylemlerini tırmandırma kararı alması üzerine alarma geçen güvenlik güçlerinin, Malkoç'u uzun bir takip sonucu ele geçirdiği öğrenildi. Örgütün dağ kadrolarıyla siyasi kanadı arasında koordinasyon görevi yaptığı bilinen teröristin, hain örgütün Türkiye'de yapacağı eylemleri organize etmek üzere kırsaldan gönderildiği anlaşıldı.

EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasının yıldönümü ile DTP nin kapatılması davasını bahane eden terör örgütü, kırsalda güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını arttırma, şehirlerde ise gençlik yapılanmasını kullanılarak, ciddi korsan eylemler yapma kararı almıştı.

TERÖRE AMANSIZ TAKİP

Geçtiğimiz günlerde başarılı bir operasyonla ele geçirilen örgütün sözde gençlik kolları sorumlusu Yücel Genç'in de terörist Murat Karayılan'dan aldığı talimatla hareket ettiği öğrenildi. İl il dolaşarak bölücü örgüt militanlarını eylem yapmaya teşvik eden terörist, polisin dikkatli takibi sonucunda İstanbul Bağcılar'da seyir halindeki bir araca yapılan operasyonla yakalandı.

YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Bu önemli operasyonun üzerinden bir hafta geçmeden örgütün Türkiye'deki en önemli sorumlularından biri olarak bilinen Ramazan Malkoç, sahte pasaportla yurtdışına kaçmaya çalışırken, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Malkoç'un, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce düzenlenen sınır ötesi operasyonların ardından, örgütte başlayan dağılma sürecini engellemek üzere uygulama konulan, 'yeni stratejileri' örgüt sorumlularına iletmek üzere Türkiye'ye geldiği anlaşıldı.

İstanbul Emniyeti terörle mücadele şubesinde sorgusu tamamlanan terörist, çıkarıldığı ağır ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi

ERGENEKON - PKK İLİŞKİSİ

Bu arda bölücü örgütün çok kritik elemanlarının kısa sürede yakalanmasının, Ergenekon Terör Örgütü'nün çökertilmesiyle de yakından ilgisi olduğu değerlendirildi. Kamuoyuna yansıyan delillerden, Ergenekon Terör Örgütü'nün bölücü örgütün korunması ve kollanması konusunda ciddi bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştı.

samanyoluhaber



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs