En Sıcak Konular

Dövizde seyir yukarı yönlü

11 Kasım 2008 13:38 tsi
Bankalararası piyasada dolar Londra ağırlıklı yabancı çıkışıyla 1.5790 YTL'ye kadar yükseldi.

Dolar/YTL kotasyonları bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1.5230 YTL olurken kotasyonları bugün 1.5790 YTL'ye kadar yükseldi. Dünkü kapanışa göre YTL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 3.55 oldu. Kotasyonlar en son 31 Ekim 2008'de bu seviyeden işlem görmüştü.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5450 YTL, euro 1,9650 YTL'den güne başladı.

Serbest piyasada önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,5340 YTL, euro'nun satış fiyatı ise 1,9650 YTL olmuştu.

Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1.5230/1.5250 YTL olurken, kotasyonlar bu sabah ilk işlemlerde 1.5455/1.5515 YTL oldu.

Bankacılar global piyasalardaki dalgalı seyrin devam ettiğini, Hazine'nin bugün düzenleyeceği ihale öncesi kur ve faizde hafif yukarı yönlü hacimsiz seyir beklediklerini söylediler.

Hazine yarın piyasaya yapacağı 1.8 milyar YTL'lik itfası öncesi bugün 18 Kasım 2009 vadeli tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirilecek. 18 Kasım 2009 vadeli tahvil, yarın valörle yeniden ihraç edilecek.

ABD bono-tahvil piyasaları bugün tatil dolayısıyla kapalı olacak. ABD borsaları ise normal işlemlere devam edecek. Piyasalarda yatırımcıların şirketlerin kâr görünümlerini olumsuz etkileyen global resesyon hakkındaki endişeleri devam ederken dolar önemli para birimleri sepeti karşısında değer kazandı, ancak yen karşısında bir miktar değer kaybetti.

Yabancı bir bankanın tahvil bono yöneticisi, "İşlem hacmi son günlerde olduğu gibi bugün de düşük gelecektir. ABD'deki tatil işlem hacmini düşürecektir. Dış piyasalara paralel satış ağırlıklı hacimsiz seyir bekliyoruz. Alman Zew Endeksi takip edilecektir" dedi ve ekledi:

"Hazine'nin bugün düzenlediği ihaleden çok, ay sonunda düzenleyeceği ihalede borçlanmasını nasıl oluşacağı önemli. Hazine borç çevirme oranını düşürdü ve vadeyi kısa tuttu. İhaleler Hazine'nin istediği gibi sonuçlanacaktır."

Merkez Bankası dün gösterge dolar kurunu 1.5169/1.5232 YTL, euro kurunu 1.9520/1.9614 YTL, pariteyi ise 1.2877 olarak ilan etti. Bu kurlara göre lira, dolar karşısında geçen haftanın son işlem gününe göre yüzde 1.38, euro karşısında yüzde 0.76 değer kazandı. Bu kurlara göre liranın dolar karşısında yıl başından bu yana kaybı yüzde 23.52, euro karşısındaki ise yüzde 12.60 oldu.

Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 21.27 olurken valörlüde faiz yüzde 21.30 oldu. Gösterge tahvilde bu sabah tezgahüstü piyasada faiz ilk işlemlerde yüzde 21.42 bileşik seviyesindeydi.



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs