En Sıcak Konular

Ergenekon'da karanlık bağlar aydınlanıyor

13 Kasım 2008 10:05 tsi
Ergenekon'da karanlık bağlar aydınlanıyor Faili meçhuller Ergenekon'la çakışmaya başladı.

Ergenekon davası büyük yüzleşmelere hazırlanıyor 

Faili belli olan ancak arkasındaki güç bilinmeyen birçok eylem de Ergenekon’la çakışmaya başladı. Ergenekon davası, birçok faili meçhul cinayetin ve mağdurunun da gün yüzüne çıkmasında etkili oldu.

ERGENEKON terör örgütü davası Silivri’de görülmeye devam edilirken, Ergenekon soruşturması da diğer yandan hızla devam ettiriliyor. Öte yandan bugüne kadar faili meçhul kalan ya da sadece tetikçileri yakalanabilen birçok karanlık olay da Ergenekon davasıyla birleştirilmeyi bekliyor. Faili meçhul cinayetlere kurban giden kişilerin yakınları ise Ergenekon davasına müdahil olabilmek için harekete geçti. Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin’in oğulları davayı Silivri’de yakından izleyerek müdahil olmaya hazırlanıyor.

UCU ERGENEKON’A ÇIKANLAR

ERGENEKON davasının başlamasının ardından Danıştay cinayeti davasına yapılan itirazı inceleyen Yargıtay, dosyanın Ergenekon terör örgütü ile ilişkisi olup olmadığını araştırma kararı aldı. Yargıtay’ın görevlendirdiği bir tetkik hakim Danıştay davasıyla ilgili olarak Ergenekon iddianamesini inceliyor. Malatya misyoner katliamı, Dink cinayeti, Atabeyler çetesi, Dost Tarikatı lideri ile eşinin öldürülmesi, İbrahim Çiftçi cinayeti, Vatanseverler Çetesi ve 11 sanıklı JİTEM davasına bakan mahkemeler de sanıklar ile Ergenekon arasındaki bağlantıları araştırmak için Ergenekon iddianamesini istedi.

MÜDAHİL SAYISI GİDEREK ARTIYOR

ÖTE yandan davaya müdahil olmak için müracaat eden ve başvuru hazırlığında olanların sayısı her geçen gün artıyor. Kişisel verilerinin kayıt altına alındığını belirten Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın müdahilliğinin kabul edilmesinin ardından, ‘Şeytan Üçgeni’ olarak tabir edilen bölgede 1994 yılında öldürülen Kürt işadamı Behçet Cantürk’ün kızı Gazel Cantürk de Ergenekon davasında ortaya çıkan belgeler nedeniyle Sapanca Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdi. Cantürk ‘Ergenekon davası kapsamında babasının katillerinin belli olduğunu ve cezalandırılmalarını’ istedi.

‘BABAMI HELİKOPTERDEN ATTILAR’

‘ERGENEKON’DAN davacıyım, babamı helikopterden attılar’ diyen Vanlı İşadamı Senar Er de müdahil olmaya hazırlanıyor. İşadamı Er, ‘adının ölüm listesinden çıkarılması için 100 bin mark fidye istendiğini, vermeyince de şehirler arası çalışan iki otobüsünün yakıldığını’ anlattı. Senar Er ‘75 yaşındaki babamı kaçırıp öldürdüler. Babamın öldürüldüğünü Yeşil’den öğrendim. Yüksekova’dan Hakkari’ye getirirken helikopterden atmışlar’ diyor. Adını değiştirip izini kaybettirdiğini anlatan Er ‘Bütün o çeteler bu Ergenekon’un uzantılarıydı. Davacıyım’ dedi.

Özbilgin Ailesi yakın takipte


17 Mayıs 2006 günü Ergenekoncularla bağlantısı sonradan belgelenen Alparslan Aslan, Danıştay 2. Dairesi’nin üyelerine silahlı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu hakim Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirdi, şu anda Danıştay Başkanı olan Mustafa Birden ile Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu da yaralandı. Ergenekon terör örgütü iddianamesinde Özbilgin ‘maktül’ diğer Danıştay üyeleri ise ‘mağdur’ olarak yer aldı.

İddianamede ‘maktul’’ olarak adı geçen Özbilgin’in oğulları Serkan ve Gökhan Özbilgin, devam eden Ergenekon davasını adım adım takip ediyor. Özbilgin kardeşler, davanın ilk günü Silivri Cezaevi Kampüsü’ne gelerek davayı izlemişlerdi. Özbilgin kardeşler salı günü sanıkların savunma yapmaya başladıkları ilk oturumu da Silivri’de takip ettiler. Özbilgin ailesi, davanın seyrine göre müdahillik talebinde bulunacaklarını açıkladılar.

star



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,313 µs