7 ölümcül günah! | " /> 7 ölümcül günah! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'a 7 ölümcül günah!

22 Kasım 2008 11:23 tsi
Erdoğan'a 7 ölümcül günah! Başbakan Erdoğan’ın Türk-Hint İş Forumu için gittiği Hindistan gezisi renkli görüntülere sahne oluyor.

Resmi ziyaret için Hindistan’a giden Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Hanım, Mahatma Gandhi’nin yakıldığı alan olan Raj Ghat Meydanı’nı ziyaret etti.

Erdoğan çiftine burada Gandhi’nin Hristiyanlığın 7 ölümcül günahına karşılık yazdığı 7 ölümcül sosyal günahların bir kopyası verildi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, burada Hint geleneklerine uygun olarak çiçek atarak, alandaki özel defteri imzaladı. Burada Erdoğan’a Gandhi’nin yaşam felsefesi olarak gösterdiği ve Hristiyanlığın 7 ölümcül günahına karşılık yazdığı 7 ölümcül sosyal günahın bir kopyası verildi.

İŞTE SOSYAL GÜNAHLAR:

* İlkesiz siyaset

* Emeksiz zenginlik

* Vicdansız haz

* Niteliksiz bilgi

* Ahlaksız ticaret

* İnsaniyetsiz bilim

* Özverisiz ibadet

‘Gandhi’nin büstü hediye edildi

Başbakan Erdoğan, Hindistan’ın ruhani lideri Mahatma Gandhi’nin törenle yakıldığı alan olan Raj Ghat meydanını eşi Emine Erdoğan ile birlikte ziyaret etti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, burada Hint geleneklerine uygun olarak çiçek atarak, alandaki özel defteri imzaladı. Erdoğan çiftine daha sonra Gandhi’nin büstü hediye edildi.

Türbanlı Başbakan

Erdoğan çiftinin Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve eşi ile parlamento binasının önünde çektirdiği aile fotoğrafı enteresan bir tezatlığa sahne oldu. Emine Hanım ile Başbakan Singh türbanlıydı. Singh’in eşi ise türbansız. Zira Hindistan’da ’Sih’ inancına göre erkekler başlarını örtüyor. Örtüye de türban deniyor.

Hindistan’ın başbakanlığına 2004 yılında gelen Manmohan Singh, ülkenin 17’nci Başbakanı. Aslen ekonomist olan 76 yaşındaki Singh, aynı zamanda ülkenin Sih inancını taşıyan ilk başbakanı.

1 milyar 150 milyon insanın yaşadığı Hindistan’ın yüzde 80’i Hinduizme inanıyor. 138 milyon Müslüman’ın yaşadığı ülkede, Sih’lerin sayısı ise 19 milyon. 15’inci yüzyılda Nanak adlı Guru (din bilgini) tarafından başlatılan ve tek tanrılı bir din olana Sihizm’e göre kadınlar ve erkekler her zaman başlarını örtmek zorunda. Aynı zamanda bir statü ve zenginlik sembolü olarak da görülen türban dinin başlıca gereklerinden.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs