En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu!

22 Kasım 2008 14:27 tsi
CHP'li Kılıçdaroğlu hakkında yolsuzluk iddialarında bulunduğu Yozgat Belediye Başkanı tarafından mahkemeye veriliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yozgat Belediyesi ile ilgili iddialarına Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'den tepki geldi. Başer, kamuoyunu boş yere meşgul etmekle suçladığı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Belediyece 4 yılda dört defa bitki alım ihalesi yapıldığını aktaran Başkan Başer, "Bu her belediyenin yapmış olduğu mutad bir uygulamadır. Geçen yıl alınan menekşe, lale soğanı, petunya ve top kadife için 7 dönüm üzerinde bir alanın çiçeklendirilmesi ve ayrıca aynı yıl satın alınan binlerce ağacın dikilmesi gerekir şeklinde bir soru sorulmuştur. Bu soruyu soran kişinin bu konuda teknik bilgisinin yetersiz olduğu aşikardır çünkü adı geçen bitkilerin dikim mevsimleri farklıdır. İkinci olarak belediyemiz sınırları içerisinde yedi dönüm değil 160 dönümken 7 dönüm gibi küçük bir alan kime sorularak nasıl hesaplanmıştır." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçesinin 2 buçuk milyon YTL olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bakım işi için 2005 yılında Park ve Bahçelerin bakımı için hizmet alımı suretiyle 20 kişi olarak ihaleye çıkılmış, 2006 yılında ise 23 kişi 30 ay olarak hizmet alımı yapılmıştır. Dolayısıyla hizmet alımı süreleri ve eleman sayıları göz önünde bulundurulduğunda herhangi bir çarpıklığın olmadığı ortaya çıkacaktır. 2008 yılında park ve bahçelerin bakımı işi için yapılan ihale 35 kişilik olup 12 ay sürelidir ve belirtilen miktar asgari ücret ve diğer artışların dikkatine alındığında makul ve yasaldır. Bu güne kadtar en çok ihmal edilen konuların başında gelen yeşil alan çalışmalarımıza hız verilmiş olup, bundan sonra da aynı azimle devam edilecektir ve belediyemiz her türlü denetime açık olup, bir kuruş dahi olsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma konusunda en az Sayın Kılıçdaroğlu kadar hassastır."

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Başer, konuşmasını şöyle devam etti; "Kılıçdaroğlu'nun şahsıma ve Yozgat Belediyesi'nde yolsuzluk varmış gibi kamuoyunu bir beklenti içerisine sokması, bizleri üzmüştür. Bu nedenle hukuk müşavirliğimiz, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak, hakkında dava açacağız. İmar hakkında iddialar bulunmaktadır, belediyemiz imara açılan yerleri gerekli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeleri aldıktan sonra imara açmıştır. İmarla ilgili de ihalelerimiz basın huzurunda, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Belediyemizin ne imar, ne de çiçek alımı ile ilgili bir yolsuzluğu yoktur, alımlar tamamen doğrudur. Belediyemiz park, bahçe ve refüjlere mevsimlik çiçek dikmektedir ve mevsimi geçen çiçekleri yenilemektedir. Yapılan bu açıklama, Kemal Kılıçdaroğlu açısından da kamuoyunda olumlu bir netice olmamıştır. Biz kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

8Sütun



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,757 µs