En Sıcak Konular

Mühendisler sokakta

22 Kasım 2008 18:13 tsi
Son günlerde dünya genelinde dalgalar halinde yayılan ekonomik kriz, Türkiye'de de hissedilmeye başladı. İşsizler kervanına her geçen gün yeni kişilerin eklendiğini söyleyen mühendisler, sokaklara dökülerek eylem yaptı.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Şubesi üyeleri, ülke genelinde eşzamanlı olarak düzenlenen eylem çerçevesinde Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanarak, "TMMOB Sokakta Sözünü Söylüyor" adlı bir basın açıklaması yaptı. 
Dünyadaki ekonomik kriz ve Türkiye'de hükümetin yanlış politikası sebebiyle başta orta ölçekliler olmak üzere birçok şirketin önümüzdeki süreçte kapanacağını iddia eden TMMOB İzmir İl Koordinasyonu Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, faturanın her zaman olduğu gibi yine sade vatandaşa çıkacağını öne sürdü. Ekim ayı itibariyle işsiz oranının, 2 milyon 458 bin kişiyle yüzde 9.1'e çıktığına dikkat çeken Çiftçi, kayıtlı olmayan 717 bin ve iş bulmaktan ümidini kesmiş 1 milyon 737 bin kişi eklendiğinde sayının 4 milyon 908 bine, oranın ise yüzde 18.2'ye ulaştığını öne sürdü. Türkiye'nin geleceğini düşünen emek ve meslek örgütlerine bir çağrıları olduğunu dile getiren Çiftçi, ''Küresel krizin bedelinin halkımıza ödetileceği böylesi bir dönemde, insanlar ya kapitalist küreselleşmenin sebep olduğu yoksulluğa, yoksunluğa, işsizliğe, eğitimsizliğe karşı ırkçı, faşist, dinci, gerici tepkilere sarılacaklar ya da örgütlü yapılarla bir direniş sergileyecekler. Bu sebeple tam da bugün, ülkemizdeki emekten ve halktan yana güçlerin daha demokratik, daha barışçı, gelirini adaletli paylaşan bir dünya için mücadelelerini yükseltme zamanıdır. Gelin bir olalım, birlik olalım, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görelim." dedi.

Mühendisler, açıklamanın ardından "Zam, zulüm, işkence, işte AKP" şeklinde slogan atarak dağıldı.

cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,915 µs