En Sıcak Konular

21 operasyon 331 gözaltı

22 Kasım 2008 18:16 tsi
''Kartallar'' olarak bilinen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesince, bazı illerde ve İstanbul'da yaklaşık 4.5 ayda düzenlenen 21 operasyonda 331 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 29 Haziran ile 15 Kasım 2008 tarihleri arasında, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak'', ''silahla yaralama'', ''adam kaçırmak'', ''tehdit'', ''darp'', ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'', ''dolandırıcılık'', ''fuhşa aracılık etmek'', ''terör örgütüne üye olmak'', ''gasp amaçlı tehdit'', ''sahte evrak ve plaka düzenlemek'', ''rüşvet'', ''uyuşturucu'', ''tarihi eser kaçakçılığı'' ve ''unvan gasbı'' gibi suçlara yönelik 21 operasyon düzenlendi.

Başta İstanbul olmak üzere bazı illerde yapılan operasyonlarda 331 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 260'ı aynı şubece adliyeye sevk edildi. Geriye kalan 71 kişiden 64'ü emniyetten serbest bırakılırken, 7 kişi de başka birimlere teslim edildi. Adliyeye sevk edilen 260 kişiden 96'sı tutuklandı.

Bu kişilerin üzerlerinde, ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda Kaleşnikof marka 3 tüfek, 1 el bombası, 84 ruhsatsız tabanca, 795 bilye atar tabanca, 1 ateşleme fitili, 3 ateşleyici fünye, 150 gram barut, 970 gram uyuşturucu, 19 uyuşturucu hap, 54'ü sahte 241 tarihi eser, 3 sahte silah taşıma ruhsatı, 19 adet Jandarma Genel Komutanlığına ait araç tanıtma kartı, 1 tabanca namlusu, 101 şarjör, 4 bin 118 fişek, bin 113 boş kovan, 3 kama, 3 cop, 8 kelepçe, 1 dürbün, 2 elektroşok cihazı, 2 adet çalıntı teyp başlığı, 4 telsiz, 1 tepe lambası, 1 siren sisteminin yanı sıra sahte metal plakalar, ses kayıt cihazları ve çok sayıda CD ile doküman ele geçirildi.

-OPERASYONLARIN DETAYLARI-

Polis yetkilileri, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesince gözaltına alınan bu kişiler arasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yakalananların da bulunduğunu ve bu kişilerden birinin savcılıkça serbest bırakılan ''Sisi'' lakaplı menajer Seyhan Soylu olduğunu anlattı.

Bir adet kuru sıkıdan bozma bilye atar tabancayla yakalanan Soylu'nun verdiği bilgilerden yola çıkılarak Eminönü'ndeki bir depoya düzenlenen operasyonda, aynı silahtan 795 adet elde edildiği ve olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin mahkemece tutuklandığı belirtildi.

4.5 aylık çalışmalarda ele geçirilen Kaleşnikof marka tüfeklerden 2'si ile 1 el bombasının da ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında düzenlenen operasyonlarda ele geçirildiği kaydedildi.

-LÜKS OTOMOBİLDE GLOCK TABANCA-

Yine bu çalışmalar kapsamında Bağcılar'daki operasyonda, motosikletli polis timlerinin uygulaması sırasında şüphe üzerine durdurularak aranan lüks bir otomobilde, 2'si Glock marka 4 tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

Bu olayla ilgili gözaltına alınan V.T, V.S. ve O.T'nin üzerlerinde, ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda da 19 adet Jandarma Genel Komutanlığı'na ait sahte araç tanıtma kartı ele geçirildiği öğrenildi.

Şubede haklarında ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanuna muhalefet etmek'' ile ''unvan gasbı'' suçlarından işlem yapılan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu kişilerden V.T. ve V.S'nin, Akmerkez'de yaşanan silahlı kavga sırasında, bu kavgaya karıştığı ileri sürülen Akın Büyükoğlu'nun yanında olduğu belirtildi.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,373 µs