En Sıcak Konular

'CHP üniversitelileri mağdur etti'

22 Kasım 2008 19:16 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu sonrasında belediyelere burs verme yetkisini iptal edildiğini, öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin 85. yılı En Güzel Kutlama Fotoğrafı yarışmasında dereceye girenlerin fotoğraflarının sergilendiği programa katılan Başkan Kadir Topbaş etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Belediye olarak 50 bin öğrenciye burs verdiklerini aktaran Başkan Topbaş,"Bursları verirken öğrencilerin hiçbirini tanımıyoruz. bize başvuruyorlar. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara biz bu bursu veriyoruz. Bursları internet ortamında veriyoruz. Bursları verdiğimiz kişileri dinini inancını yaşantısına bakmadan gerçekten durumu olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Bu verdiğimiz 100 YTL ile birçok ihtiyacını karşılayan öğrenciler vardı. Bu öğrenciler mağdur oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yaptığı bir müracaat sonrasında belediyelerin burs vermesinde engellendi. Burada birçok öğrenci mağdur oldu. Verdiğimiz burslar öğrenciler için büyük bir destekti. Bu kararı uygun bulmuyoruz ama Anayasa Mahkemesinin de verdiği karara uymak zorundayız."dedi.

-"DUBALAR SU ALDIĞI İÇİN İSKELE BATTI"-

Karaköy'deki Kadıköy Vapur İskelesinin batmasında değerlendiren Topbaş, dubaların su alması nedeniyle iskelenin çöktüğünü ve battığını ifade etti. İskelenin riskli olduğu için kaldırıldığını belirten Topbaş, "Halkın mağdur olmamasın için geçici olarak seferler başka şekilde yapıyor. Şimdilik geçici bir duba getireceğiz. Buraya ilerleyen zamanlarda estetik sağlam iskele yapacağız. Hava şatları insanın engelleyemeyeceği boyutlarda olduğunda bu tip sonuçlar doğurabiliyor. Sevindiğimiz şey can kaybının olmamasıdır." diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında en güzel fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin fotoğrafları Taksim Metro istasyonunda sergileniyor. 1250 fotoğraf arasından dereceye giren fotoğraflar 22 Kasım tarihine kadar sergilenecek. Fotoğraf sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda fotoğraf sanatçısı katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Topbaş,29 Ekim Cumhuriyet Bayramındaki yaşanan güzellikleri kayıt altına almak için yarışma düzenlediklerini söyledi. Fotoğraf yarışmasının geleneksel hale geldiğini anlatan Topbaş,"Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz yarışma artık geleneksel hale geldi. 1250 fotoğraf arasından birincileri seçmek kolay olmadı. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada mansiyon Ödüllerini Salvador Barki, Yücel Zorlu, ve Bahadır Çelikbaş kazandı. İBB özel ödülünü Hakan Şeker aldı. Yarışmada Birinci Servet Sezgin, ikinci Cem Türkmen, üçüncü ise Zaman Gazetesi Foto Muhabiri İsa Şimşek aldı.

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs