En Sıcak Konular

Ergenekon'u bitiren düşünce...

1 Aralık 2008 09:24 tsi
Ergenekon'u bitiren düşünce...
Hizbullah'ı Teoman Paşa kurdurttu, Küçük yönetti.

Adem Yavuz ARSLAN / Bugün

Tuncay Güney’in arşivi ve batan Titanik

Ergenekon Soruşturması'nın henüz davaya dönüşmediği günlerde terör konusunda tecrübeli bir isimle operasyonu ve ele geçen 'malzemeleri' konuşuyorduk.

Operasyonun her dalgasından inanılmaz bilgi ve belge dökülüyordu. Ele geçen bilgi ve belgeleri inceleyenlerin bile 'yok artık' dediği kayıtlar ile ilgili muhatabımın yorumu ilginçti: "Örgütlerde arşiv merakı vardır. Ama Ergenekon'u çökerten 'Titanik batmaz' düşüncesi oldu.

Kimse bize dokunamaz' diyorlardı. Kendilerine aşırı güvenmeleri en büyük hataları oldu." Son 40 yılın en büyük temizlik operasyonu sürekli baltalanmak istendi. 'Fasa fiso' dendi 'Ergenekon heryerekon' manşetleri atıldı. En büyük sulandırma ise 'gay haham' Tuncay Güney üzerinden yapıldı.

Fakat geçen hafta ortaya çıkan 'MİT mensubu belgesi' Güney'in merak olsun diye bu yapılanmaların içinde olmadığını ortaya koydu. Üstelik bu belge Güney'in arşivini ve söylediklerini daha da güçlendirmiş oldu. Tuncay Güney, 2001 yılında dönemin organize müdürü Adil Serdar Saçan'a verdiği ifade de sık sık 'arşivime bakın' diyor. Güney her şeyin kopyasını almış ve tasnif etmiş.

Bir bakıma örgüt ona 'arşivci' rolü biçmiş de denebilir. Bu kadar belgeyi 'aşırması' pek mümkün değil. İşin ilginç yanı ise Güney'de çıkan belgelerle Veli Küçük, Şener Eruygur ve Doğu Perinçek'te çıkan belgelerle örtüşüyor. Yani olaylar ve belgeler, Güney'in 2001 ifadesinde anlattıklarını doğruluyor. Peki neler demişti ve arşivinde neler vardı? Özetle satırbaşları şöyleydi; "Veli Küçük ile İranlılar'ın arası çok iyiydi.

MOD diye bilinen İran Gladyo'su ile Veli Paşa çok iyi anlaşırdı, ortak hareket ederdi." "Mehmet Eymür ile Veli Küçük'ün arası açıktı. Birbirlerine ağır küfürler bile ederdi." "Hizbullah'ı Teoman Paşa kurdurttu, Veli Küçük yönetti."

"DHKP/C MYK'sını eski polis müdürü Hüseyin Kocadağ kurmuştu." "Mehmet Ağar da Susurluk'ta ölecekti. Fakat birileri uyarınca arabaya binmedi." "Sabancı suikastı uyuşturucu parası yüzünden çıktı." "Çevik Bir, PKK ile Lübnan'da pazarlığa oturdu ama anlaşma sağlanamadı." "Eşref Bitlis'i, Cem Ersever'i Veli Paşa öldürtmüştü." Tuncay'ın çuvallar dolusu arşivi vardı. Ortaya çıkan MİT belgesinin ışığında Güney'in arşivine bir daha bakmakta fayda var. Operasyonun nereye doğru gideceğinin ipuçları orada olabilir!




Bu haber 2,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs