İran Gizli Servisi'nin Ergenekonla ne işi var? | " /> İran Gizli Servisi'nin Ergenekonla ne işi var? | "/>

En Sıcak Konular

İran Gizli Servisi'nin Ergenekonla ne işi var?

1 Aralık 2008 09:37 tsi
İran Gizli Servisi'nin Ergenekonla ne işi var? DGM iddianamesinde adı geçen İranlı diplomatın adı, bu sefer de Ergenekon soruşturmasında ortaya çıktı.

Ergenekon davasında yargılanan Ümit Oğuztan’ın, ismini mahkeme heyetine verdiği İranlı diplomatın, Uğur Mumcu suikastine de adı karışan ve bu nedenle sınır dışı edilen Muhsin Azadi olduğu belirlendi.

'EYMÜR'E BİLGİ AKTARMIŞTIR'

Oğuztan mahkemedeki ifadesinde MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ü tanımadığını söyleyen Tuncay Güney’i yalanlamış ‘’Tuncay Güney, İran Konsolosluğunda görevli Muhsin Karger’le tanışıp dostluk kurmuş ve doğrudan Mehmet Eymür’e bilgi ve fotoğraflar aktarmıştır. Güney bunları bizzat bana anlattı” demişti.

61 SAYFALIK İDDİANAME

İranlı diplomatın adı, Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş tarafından hazırlanan Uğur Mumcu, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerine ilişkin iddianamede de geçti. 61 sayfalık iddianamede, cinayetlerin, İran Gizli Servisi SAWAMA'nın yönlendirmesiyle Tevhid - Selam Örgütü ve İran'daki Devrim Muhafızları'nın bir alt birimi olan Kudüs Ordusu'nun Türkiye birimince gerçekleştirildiği belirtildi. İddianamede, örgüte SAWAMA'nın silahlı eğitimin yanısıra, lojistik destek gördüğü kaydedildi.

SAWAMA AJANIYDILAR

İddianamede, 1990 -1996 yılları arasında diplomat kimliğiyle Türkiye'de bulunan Muavin Konsolos Muhsin Karger Azat, İdari Ataşe Macit Shadkar,
Muavin Konsolos Muhammed Reza Behreuz Manasch adlı İranlıların SAWAMA ajanı oldukları ve örgüt üyeleriyle sürekli temasta bulundukları kaydedildi. Mumcu suikastine yönelik olarak yapılan Umut operasyonunda yakalanan Yusuf Karakuş adlı sanık da polisteki ifadesinde, olay sırasında gözcülük yaparken İran’lı Konsolos Yardımcısı Muhsin Karger Azadi'nin de kendisine yardımcı olduğunu söylemişti.

Gazeteport



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs