En Sıcak Konular

Değişecek başkanlar belli oluyor

1 Aralık 2008 09:58 tsi
Yerel seçimler için bugün önemli bir dönemeçe girilecek. Aday olmayı düşünen bürokratlar ile siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri saat 17.00ye kadar istifa edecek

Ak Parti’de Büyükşehir Belediyeleri için kesin adaylar da Cuma günü belli olacak. Halen Ak Parti’li olan 12 Büyükşehir Belediyesinde, mevcut başkanlardan hangilerinin değiştirileceği de ortaya çıkacak.
 
Ak Parti’de yapılan temayül yoklamaları için kurulan komisyonlar Çarşamba günü sonuçları alacak. Genel merkeze ulaştırılacak bu sonuçların ardından son değerlendirme yapılarak, Perşembe ya da Cuma günü 12 Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanacak. Ak Parti’de aynı gün halen muhalefet partilerinde olan İzmir, Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir Büyükşehir belediye başkan adayının da belli olması bekleniyor.

DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampında bazı büyükşehirlerdeki Belediye başkanlarının değişebileceği sinyalini vermiş ve ‘’ Temayüller alındıktan sonra Perşembe, veya en geç Cuma günü hangi ilimizde aynen devam ediyoruz bunu açıklayacağız. Geciktirmek istemiyoruz’’ dedi ve ‘’Nöbet değişimi’’ olabileceğini de şu sözleri ile ortaya koydu:
 
‘’Bazıları olmayabilir... Olmazsa olmaz. Eğer hakikaten Ak Parti'nin ideallerine, ilkelerine inanmışsa, yani belediye başkan adayı olurken güzel de e şimdi 'bu dönem belediye başkan adayı olma' denildiği zaman... Kamuoyu araştırmaları olumsuz, oradaki teşkilat olumsuz, milletvekillerimiz olumsuz bir netice veriyorsa biz illa da senin gönlünü yapma durumunda olamayız. Biz bir partiyiz. Eğer sen de bu partinin bir neferiysen, gönül eriysen, 'benim genel merkezim, benim teşkilatım böyle değerlendirme yapmış, hayırlı olsun ben de bundan böyle bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim' demesi gerekir. Bu nöbet değişimidir. Perşembe, Cuma bunu açıklayacağız ki vakit kaybetmeyelim.”

12 BAŞKAN VAR

Halen Ankara İstanbul, Adana Kocaeli, Gaziantep, Antalya, Konya, Bursa, Erzurum, Samsun, Kayseri ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları Ak Parti’de bulunuyor. Bu başkanlardan Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş, Sakarya’da Aziz Duran, Bursa’da Hikmet Şahin de dahil bazı isimlerin değiştirilebileceği belirtiliyor. İstanbul için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın adı geçmişti. Ancak Ak Parti çevrelerinde Bayraktar’ın adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçiyor.

Bu arada Ak Parti’nin halen DSP’li Yılmaz Büyükerşen tarafından yönetilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti Eskişehir milletvekili Nedim Öztürk’ü düşündüğü öğrenildi. Belediye Başkanlığına aday olan milletvekillerinin bu görevlerinden istifası gerekmiyor ve seçimi kazanamadığı taktirde de milletvekilliğine devam ediyor.  Ak Parti çok önem verdiği Diyarbakır ve İzmir için de kararını hafta sonuna kadar verecek.  
 
GAZETEPORT



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs