En Sıcak Konular

Senegalli korsanlar Türk gemisiyle dünyayı gezdi

1 Aralık 2008 10:27 tsi
Türk armatöre ait M-V MİRA gemisine kaçak binen 8 Senegalli, mürettebatın başına dert oldu. Her limanda olay çıkaran kaçaklar yüzünden kaptan ve personel tutuklandı.

SOMALİLİ korsanların gemi kaçırdığı şu günlerde, 8 Senegalli yolcu ‘arsızlıklarıyla’ Türk armatöre ait M- V MİRA isimli gemiye ele geçirdi. Benzeri ancak filmlerde rastlanacak kaçak yolcu olayı şöyle gelişti; Panama bandıralı M-V Mira isimli kuru yük gemisine Senegal Limanı’ndan binen binen 8 kaçak geminin arka pervanesinin üzerinde Kazablanka’ya kadar yolculuk yaptı. Geminin Kazablanka Limanı’na yanaşması üzerine kaçaklar ‘İmdat’ diye bağırmaya başlayınca kaçaklar gemideki bir kamaraya kapatıldı. Türkiye’ye dönen gemi Samsun Limanı’nda yük aldığı sırada Senegalli kaçaklar gemiden firar etti. Bir mahallede vatandaşlarla tartışan kaçakları polis tekrar gemiye bindirdi. Gemi İstanbul Boğazı’na ulaştığında yemekleri beğenmediklerini söyleyen kaçaklar isyan çıkardı. Çaresiz kalan personel İstanbul’da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık yabancı bandıralı bir gemiye kesinlikle operasyon yapılamayacağını belirtince kaçaklar şirket personelinin yardımıyla tekrar gemideki bir kamaraya kitlendi.

2.5 ay hapis yattılar


KANARYA Adaları’na giden gemiden kaçan, Senegalli’ler İspanyol polisine yakalandı. Kaçakların işkence iddiası üzerine kaptan ve 8 personel 2.5 ay hapis yattı, kaçak yolcu taşıdıkları için 90 bin Euro da ceza ödedi. M -V Mira gemi personeli tahliye olur olmaz hemen Türkiye’ye döndü.

star



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs