En Sıcak Konular

Siirt Belediye Başkanı'na Danıştay'dan soruşturma izni

1 Aralık 2008 15:06 tsi
Siirt Belediyesi’nde yolsuzluk iddiaları üzerine Danıştay, AKP’li Belediye Başkanı Mervan Gül ile 7 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

DTP’li Belediye Meclis üyeleri, bu kararı meclis salonunda basın toplantısıyla açıklamak istedi. Ancak Başkan Gül meclis salonunun anahtarını vermeyince, üyeler basın toplantasını meclis kapısının önünde gerçekleştirdi.

Siirt Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla haklarında soruşturma açılması istenen Belediye Başkanı Mervan Gül ve 7 belediye çalışanı hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermeyince, Belediye Meclisi’nin DTP’li üyeleri Danıştay’a başvurdu. Danıştay 1’inci Dairesi, AKP’li başkan Mervan Gül ve 7 kişi hakkında soruşturma izni verince, DTP’li Meclis üyeleri bunu kamuoyu ile paylaşmak için belediyedeki meclis toplantı salonunda açıklama yapacaklarını duyurdu.

‘HÜKÜMET KORUYOR’

Uzun süre salonun kapısında bekleyen DTP’li üyelere Belediye Başkanı Mervan Gül tarafından toplantı salonunun anahtarı verilmedi. Üyeler bunun üzerin açıklamalarını salonun kapısı önünde yaptı. DTP’li Belediye Meclis Üyesi Hidayet Elinç, AKP’nin partizanca anlayışı sonucu Siirt Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığına dair onlarca şikayetten, İçişleri Bakanlığı’nın bu kişileri koruması nedeniyle sonuç çıkmadığını iddia etti. Elinç, “Bu Danıştay kararı, AKP’li belediyelerin içinde bulunduğu yolsuzluğu ve bizim belediye başkanı hakkında açtığımız davaların haklılığını göstermektedir. Haktan, adaletten söz eden, sonrasında her türlü rant, yolsuzluğa bulaşan AKP’li belediyelerin hükümet tarafından korunmasına son verilmelidir” dedi.
DTP’li Hidayet Elinç, basın açıklaması için kendilerine meclis salonunun anahtarının Başkan Mervan Gül tarafından verilmemesiyle ilgili olarak da, “Sanki babasının evi. Salonun anahtarını bize vermiyor. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz” diye konuştu.

A.A.



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs