susturuldu mu? | " /> susturuldu mu? | "/>

En Sıcak Konular

Susurluk raportörü susturuldu mu?

1 Aralık 2008 16:17 tsi
Susurluk raportörü susturuldu mu? Trafik kazasında ölen Meclis Susurluk Komisyonu Raportörü Hakim Akman Akyürek’in ölümünde şüpheler ortaya çıktı. Esas soru şu: Akyürek'in arşivinin Tuncay Özkan'da ne işi var?

Dün Kanaltürk’te yayınlanan Pazar Politika programında Susurluk ve Ergenekon bağlantısı tartışılırken eski Susurluk raportörü Akman Akyürek’in öldürüldüğünü söyleyen bir tanık ortaya çıktı. Akyürek’le son güne kadar birlikte çalıştığını söyleyen Gazi Büzkaya Akyürek’in ölümünden sonra Tuncay Özkan’ın bürolarına geldiğini ve arşivdeki bazı belgeleri götürdüğünü açıkladı

Kanaltürk Ankara temsilcisi Sami Dadağlıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu  Pazar Politika programında Susurluk’tan Ergenekon’a uzanan süreçte yaşananlar konuşuldu.
Programa Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Susurluk Davası hükümlüsü Özel Harekatçı Ercan Ersoy, şüpheli bir trafik kazasında ölen Meclis Susurluk Komisyonu Raportörü Hakim Akman Akyürek’in yakını Mehmet Akyürek, Akyürek’in son günlerinde yanında olan arkadaşı emekli polis Gazi Buzkaya ve yine şüpheli bir trafik kazasında ölen Susurluk Komisyonu üyesi eski Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı’nın oğlu Yahya İncetahtacı katıldı.
Emekli polis memuru Gazi Buzkaya, Akman Akyürek’in son günlerinde çok tedirgin olduğunu ve ölümünün normal olmadığını iddia ederek Akman’ın birileri tarafından susturulduğuna inandığını ifade etti.

Özkan’la Akyürek yakındı

Sami Dadağlıoğlu’nun “Akyürek’in arabasında bant kayıtları olduğu, belge ve kendi arşivinin bulunduğu söyleniyordu. Özel arşivi nerede?”sorusuna Buzkaya “Akman’la İstanbul’da buluşacaktık. Trafik kazası geçirdiğini telefonla öğrendim. Hastaneye gittiğimde Akman ölmüştü. Olay yerine gittim. Akman, Tuncay Özkan’ı daha önceden tanıyordu, çok yakınlardı. Özkan’a telefon ederek trafik kazası geçirdiğini söyledim. Telefonla birbirimize bilgi verdik. Ben Akman’ın bürosunda çalışıyordum. Her konuyu biliyordum. Özel arşivi derken büyük bir kitaplığı ve yazışma portalı vardı” dedi.

‘İçeriğini bilmem’

Buzkaya cenaze merasimlerinin ardından Tuncay Özkan ile Ankara’daki büroya uğradıklarını, Özkan’ın bürodan Akman’ın arşivinden üç dört kutu evrak aldığını söyledi. Buzoğlu, Özkan’ın aldığı belgelerin içeriği hakkında bilgisi olmadığını da iddia etti.

Mit ajanı olabilir

Eski Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, hakim Akman Akyürek’in komisyonda iken kendilerine hiç faydasının olmadığını ifade ederek Akyürek’in MİT ajanı olduğuna dair duyum aldıklarını ancak bunu umursamadıklarını belirtti.

Taraf



Bu haber 1,252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,585 µs