hedef Obama | " /> hedef Obama | "/>

En Sıcak Konular

Sıddıki: Bombay saldırılarında hedef Obama

1 Aralık 2008 17:30 tsi
Sıddıki: Bombay saldırılarında hedef Obama Keşmirli lider, sicilli Hindistan istihbaratının bu kaotik olayı organize etmiş olabileceğine dikkat çekti.

Bombay'daki saldırıları kınayan Keşmirli lider Sıddıki, geçmişteki sicili ortada olan Hindistan istihbaratının bu kaotik olayı organize etmiş olabileceğine dikkat çekti.

Hindistan işgalindeki Keşmir'de Jammu ve Keşmir Kurtuluş Cephesi (Rajbagh) başkanı Faruk Sıddıki, Hindistan'ın Bombay şehrinde terörist saldırılarında çok sayıda masumun hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü ve acı duyduğunu belirtti.

Keşmir Medya Servisi'nin bildirdiğine göre, Srinagar'da yayınladığı mesajında saldırıları kınayan Faruk Sıddıki, uluslararası toplumun saldırıları kimin gerçekleştirdiği konusunda hemen bir karara varmamasını ve geçmişte Hindistan'da meydana gelen olayların kayıtlarının izlenmesine tavsiye etti.

Faruk Sıddıki, "Uluslararası toplum Hindistan istihbarat ajanslarının dikkatlerin Keşmir meselesinin çözümünden terörizme kayması için feci olaylara yol açtığı ile ilgili sicilini farketsinler" dedi.

ABD Başkanı Bill Clinton'un ziyareti öncesinde masum 36 Sih'in katledildiği Chattisinghpora'daki terör saldırısına dikkat çeken Sıddiki, bu olayın Keşmir bağımsızlık hareketinin bir terörist hareket olarak algılanması için gerçekleştirildiğini, fakat sonradan bunun Hindu fanatikler tarafından Hindistan ordusuna destek amacıyla organize edildiğinin ortaya çıktığına işaretti.

Hindistan'ın 1971'de Ganga uçağının kaçırılması hadisesini gerçekleştirerek Hindistan ve Pakistan arasında bir savaşa yol açtığını belirten Jammu ve Keşmir Kurtuluş Cephesi başkanı Sıddıki, 13 Aralık 2001'de parlamento saldırısı organize edilerek bunun suçunun bir Keşmirli'ye atandığını ve Pakistan'ın batı sınırlarına asker yığmayı meşru hale getirmeye çalıştığını kaydetti.

Sıddıki, Hindistan'ın günümüzde de Keşmir'de bir çok sahte şiddet olayı organize ederek askerlerinin Keşmir'de kalmasına meşruluk kazandırmaya çalıştığını söyledi.

Bombay'daki saldırıların mutlaka uluslararası kurumlar tarafından araştırılmasını isteyen Sıddıki, bu son olayların ABD'de başkan seçilen Barack Obama'nın Keşmir meselesini çözme ve Hindistan ile Pakistan ilişkileri konusundaki açıklamaları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dünya Bülteni

 



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs