dinlenme paniği! | " /> dinlenme paniği! | "/>

En Sıcak Konular

Meclis komisyonunda dinlenme paniği!

1 Aralık 2008 17:29 tsi
Meclis komisyonunda dinlenme paniği! Meclis'in Telekulak Komisyonu'nda dinlenilen tanıklardan Ramazan Akyürek'in anlattıkları vekilleri yatıştıracağı yerde daha da korkuttu.

TBMM Telekulak Komisyonu'nda geçen hafta ifade veren Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de ‘’Dinlenme şüphesi yaşadığı’’ ortaya çıktı. Komisyonda banda alınan görüşmeler deşifre edildi ve tutanaklara göre Akyürek’in de ‘’Ben de telefon ile kontrollü konuşuyorum’’ dediği belirlendi. Akyürek, kendi telefonlarının da dinlendiği endişesi taşıdığını belirtirken, AKP’li Halide İncekara da “Bizi kim dinliyor Allah aşkına ?” diyerek isyan etti.

EVDE Mİ KONUŞALIM?

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Bilgi Destek Şube Müdürü Yarbay Nuh Köroğlu geçtiğimiz günlerde Meclis’e gelerek “telekulak” araştırma komisyonuna bilgi verdi. Akyürek’in bu şüphesi tutanaklara şöyle yansıdı:

“Suat Kılıç (AKP): Ramazan Akyürek beyi dinledik. Ama kendilerinin de kendi kişisel cep telefonlarıyla, her şeyi çok rahat konuştukları kanaatinde değilim… Dolayısıyla cep telefonuyla kontrollü konuşmak lazım.
Halide İncekara (AKP): Evden mi konuşalım? Onu söyleyin bize.
Suat Kılıç: O sorunun muhatabı ben değilim. Ama muhtemelen siz de cep telefonlarınızla kontrollü konuşuyorsunuz. Öyle tahmin ediyorum.
Ramazan Akyürek: Evet öyle.
Osman Durmuş (MHP): Devletin kontrolsüz işi yoktur. Devletin kontrolsüz işi mi olur?
Suat Kılıç: Evet her şeyi konuşmuyorsunuz cep telefonuyla. Ramazan Bey bu açık tavrınız için teşekkür ediyorum. …”

CEZAEVİNİ GÖZE ALDIK

Akyürek, komisyona yasalara uygun olarak dinleme yaptıklarını ve EGM İstihbarat Dairesinde hukuk dışı bir olay olmadığını savunurken, “İstihbarat bölümünde idari olarak  geçirmiş olduğu tahkikatlar oldu. Ben ve memurlarım 4 yıl hükümlü olarak cezaevine girmeyi göze alıp bir iş yapmayı öngörmeyiz. Halkta dinleme paranoyası oluştu. Başta benim ailem olmak üzere hakikaten yakın çevremizden de çok kişi ‘Ya acaba biz dinleniyor muyuz, niye bizi dinliyorsunuz’ gibi şeyler var. Paranoyayı giderecek de bir şeyler yapılması lazım. Ancak bu bizim dairemizin vazifesi değil. Bize sorulan sorularla birazcık teskin etmeye çalışıyoruz ama toplumsal bir sorun olarak karşımızda duruyor ve ilgisi olarak da hep biz muhatap oluyoruz” dedi.

ALLAH AŞKINA BİZİ KİM DİNLİYOR?

Jandarma Yarbay Nuh Köroğlu ve Akyürek’in açıklamalarını dinleyen AKP’li İncekara da ,  “Bizi Nuh beyler dinlemiyor, Ramazan beyler dinlemiyor, savcının dinlemesi için bin tane evraka ihtiyaç var, iktidar ve muhalefet de dinleniyor. Allah aşkına bizi kim dinliyor?  Ben Ramazan beyi dinledikten sonra daha çok korkmaya başladım” dedi.

 MHP’li eski bakan Osman Durmuş da kamu görevlilerinin, terfi, takip, haset, kıskançlık ve yer değiştirmeyle ilgili kendi üst amirini dahi dinlettiğini söyledi. Durmuş, “ Kamu kendi kendini dinleyip bilgi aktarabiliyor birileri kamuyu dinleyebiliyor. İşin en vahim olanı da o. Birileri polisi ve jandarmayı ondan evvel dinliyor” dedi. 

Gazeteport



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs