En Sıcak Konular

Başbakan, Durak'ın istifasını değerlendirdi

1 Aralık 2008 18:26 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyküşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasını değerlendirdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Merkezi'ne düzenlenen saldırıyı 'lanetle kınıyorum' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Saldırıyı esefle ve lanetle karşılıyorum. Demokrasi içerisinde özgürlük arama yollarının veyahutta demokrasi içerisinde mücadeleyi eli bombalı ve terörist olarak temin ederek kazanmak mümkün değildir. Şu anda partimize yapılan bu saldırıyı da orada 9 insanın yaralanmasına ve şu anda iki kişinin ağır olduğu bilgisi geldi. Bildiğiniz gibi 2 kişi Emniyet ve diğerleri parti mensubu arkadaşlar. Bu şu anda emniyet teşkilatımız araştırıyor. Şu anda bize bilgi verilmedi, verilince açıklarız.

AYTAÇ DURAK'IN İSTİFASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın AK Parti'den istifasını da bir soru üzerine değerlediren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sayın Durak, bu yola çıkarken bize şunu söyledi; Yani ben artık son dönem artık sizlerle bir belediye başkanlığı yapmak isterim. Eğer uygun görürseniz, ben partinizden belediye başkanı adayı olmak istiyorum. 2004 yılı seçimleri öncesinde... Biz de Sayın Durak'ın Adana'da geçmiş tecrübelerini de bildiğimiz için böyle bir talebin gelmesi üzerine, bizim de partimizin ilk yerel seçimlere girişi idi. Kendilerinin bu talebini arkadaşlarımızla da müzakere ettik ve müzakereden sonra, kabul ettik. Ve kendisini adayımız yaptık.

Tabii şimdi böyle bir seçimin öncesinde kendisinin istifa gerekçesini bilemiyorum. Yani istifasında dilekçesinde böyle bir gerekçe ifade etmiyor. Sadece bu kullandığım ifadeleri kullanıyor. Kendi takdiridir. Bu konu üzerinde daha fazla konuşmama gerek yok. Hayırlı olsun diyeceğim. Bizler yolumuza zaten biliyorsunuz Çarşamba günü bütün AK Parti'li büyükşehir belediyelerinin olduğu yerlerde bir temayül yoklaması yapacağız.

Ama Sayın Durak'ın şunu bilmesini istiyorum: Biz bu temayül yoklamalarını sadece teşkilatımızla değil, aynı zamanda kamuoyuyla da yapıyoruz. Kamuoyunun da kanaatlerini aldıktan sonra bizler nihai kararımızı vereceğiz. Tabii ki sonunda 29 Mart'ta partinin belirlediği ismi o zaman halk seçecektir."

hurhaber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs