En Sıcak Konular

Patlamada ölenlerin kimlikleri belirlendi

1 Aralık 2008 18:37 tsi
Alikahya belediyesi içerisinde meydana gelen şiddetli patlama sonusunda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükselirken 17 kişinin yaralandığı tespit edildi. Ölü ve yaralıların isimleri belirlendi.

Alikahya da kazı yapan iş makinesi doğalgaz borusuna hasar meydana getirince olay yerine gelen İzgaz ekipleri gerekli müahaleyi yaptıktan sonra Alikahya belediyesine doğalgazı kesti. İzgaz yetkilileri rapor tutarken Alikahya belediyesi içerisinden şiddetli bir patlama meydana geldi.Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 17 kişi yaralandı. Belediye binasının alt katı tamamen çöktü. Bölgede çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi.

Patlama çevrede büyük paniğe neden olurken, belde belediyesi binasının arka kısmındaki duvarlar çöktü, yakındaki binaların camları kırıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada, belediye binasındaki PTT şubesine fatura yatırmaya giden 28 yaşındaki İhsan Koç ile yine belediye binasının içinde bulunan PTT şubesinde çalışan Ömer Bilgici olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Patlamada ağır yaralanan 18 yaşında Özgür Ataç ise kaldırıldığı Konak Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Yaralanan 5 kişi ise Kocaeli Devlet ve Seka Devlet hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan 1'inin daha hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Ancak delinen boru hattından doğalgaz sızmaya devam ettiği belirlendi. Bölge, geniş çaplı güvenlik şeridiyle girişe kapatıldı. Çevre binalar da boşaltıldı. Belediye binası savaş alanına dönerken çevreye dağılan dosya ve evraklar zabıtalara tarafından toplandı. Jandarma kriminal ekipleri bina içerisinde geniş çaplı inceleme başlattı. Jandarma ekiplerine bağlı eğitimli köpekler bina içerinde arama yaptı.


Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki yaralıların isimleri şöyle:
Ali Akgün Keleş, Bedia Koç, Zeliha Koç, Rukiye Aynur Çiftçi, Zeynep Arıca, Cemil Keleş, Erol Usta, Seyfettin Onay, Zafer Özdemir, Sinan Arıca, Salih Ateş.

Kocaeli valisi Gökhan Sözer patlamanın meydana geldiği belediye binasında incelemelerde bulunuyor. Vali Sözer yaptığı açıklamada, patlama sırasınsa 3 ölü, 17 yaralı olduğunu açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olay yerine gelerek  incelemelerde bulunurkenpatlamayla ilgili olarak,  doğalgaz patlaması olmayabilir, yapılacak inceleme ardından daha net bir bilgiye sahip olacaklarını söyledi.

haber7



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,152 µs