En Sıcak Konular

Hacı adaylarını dolandırıp hacca gitmişler

1 Aralık 2008 22:12 tsi
Van’da emekli 2 imamın, 110 hacı adayını dolandırıp hacca gittiği öne sürüldü.

VAN'da, organizasyon şirketi kuran emekli imam oldukları iddia edilen 2 kişinin, 110 hacı adayını hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara götürülecekleri vaadiyle dolandırıp, hacca gittikleri iddia edildi. Dolandırılanlar, kendilerinden kişi başına 3 bin 200 Euro alınan şirketi basıp görevlilerle tartıştı. Gözyaşlarına boğulan bazı kadın hacı adayları, çaresizlik içerisinde Müftülüğe başvurdu. Van Müftüsü Osman Artan, hacı adaylarının kaçak yollardan götürmek üzere vaatler yapıldığını ve kandırılarak paralarının alındığını söyledi. Artan, “Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla o şirket hakkında araştırma başlatıldı. Müftülük olarak da Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bizim kurayla belirlediğimiz hacı adaylarımız şu anda kutsal topraklarda” dedi.
Van'da 6 ay önce hac görevini yerine getirmek için 2 emekli imama ait olduğu iddia edilen bir organizasyon şirketine müracaat eden ve 3 bin 200 Euro para veren 10'u kadın 110 kişi, dolandırıldıklarını anlayınca Van'daki işyerini bastı. Burada görevllilerle tartışan hacı adayları, organizasyonu yapan ve emekli imam oldukları idia edilen N.B. ve S.Ş.'nin de hac görevini yapmak için Mekke'ye gittiğini duyunca çılgına döndü. İşyerinin önünde uzun süre bekleyen dolandırılan kişiler, duruma isyan etti. Dolandırılanlar, bu kişilerin ellerini Kuran-ı Kerim'e basarak yemin ettiklerini ve kutsal topraklara gidecekleri sözünü verdiklerini anlattı. Gözyaşlarına hakim olamayan 65 yaşındaki Macide Tanrıtanır, paralarıyla rezil olduklarını söyledi. Tanrıtanır, “Biz rezil olduk. Para umurumda değil. Allah yoluna bu parayı vermiştim, rezil olmak için değil. Bizi 15 gün önce götüreceklerini söylemişlerdi. ‘Bugün- yarın’ diyerek bizi kandırdılar. Biriktirdiğim, borç aldığım ve akrabalarımın verdiği parayla gidecektim. İnsanların içine çıkamaz olduk” dedi.

KAÇAK YOLLARDAN GÖTÜRECEKLERDİ
Van Müftüsü Osman Artan, bu vatandaşların kuraya girmeyip veya son sıralarda yer almaları üzerine bu organizasyon şirketine güvenip para verdiklerini öğrendiklerini söyledi. Müftü Artan, mağdur olan bu kişilerle görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:
“Böyle bir organizasyona kaydolurken bize müracaat edip de bir bilgi almadılar. Şu anda Müftülük olarak mağdur olan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. İsimlerini ve dilekçelerini alıyoruz. Bu paraları toplayan şirket hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bilgi verdik, araştırma başlatıldı. Müftülük olarak da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu kişilerden 3 bin 200 Euro alındığı da ellerindeki küçük kağıtlara yazılmış. Ama hiçbir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve TURSAB'ın izin verdiği şekilde değil. Tamamen kaçak yollardan götürmek üzere vaatler yapılmak suretiyle bu hacı adaylarından para toplamıştır. Hacı adaylarımız, Almanya üzerinden götürülecekleri yönünde şirket yetkililerinin görüşleri olduğunu söylediler. Bu kardeşlerimiz dolandırılmışlar, kandırılmışlar. Üzüntülüyüz, çünkü bunlar herkesle helalleşmişler. Çevrelerine ‘Hacca gidiyoruz’ demişleri. Böyle bir durumda olmaları bizi çok üzmüştür. Bundan sonraki yıllarda böyle bir durum olmaması için vatandaşlarımızı uyarmak durumundayız. Biz bu sene 3-4 vaazımızda vatandaşlarımızı dolandırıcıların çıkabileceği konusunda uyardık. Emekli olan imamlar zaman zaman böyle şeylere tevessül ediyorlar. Tabi bu bizim bilgimiz dışındadır. Onlar böyle bir yanlış işe girişmişlerse cezasını çekeceklerdir.”

radikal



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs