En Sıcak Konular

Mevlana'yı anma törenleri başladı

1 Aralık 2008 22:26 tsi
Konya Valisi Osman Aydın, Mevlana'nın düşüncelerini herkesin kendi şahsında biraz olsun uygulayabilmesi durumunda insanlığın refaha ulaşacağını bildirdi.

Aydın, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mevlana'nın 735. Vuslat Yılı Anma Etkinlikleri açılış programında, Mevlana sevgisinin her kesimden ve yaştan insanı bir araya topladığını ifade etti. Aydın, ''8 asra yakın zaman içinde değerlerini kaybetmeden, zaman O'nu yıpratmadan, insanlık O'nu halen seviyorsa, her yıl milyonlarca insan Mevlana Müzesi'ni ziyaret etmek için akın akın geliyorsa bunun bir sebebi vardır'' dedi.

Mevlana'nın alçak gönüllülükte, kabahatleri, kusurları örtmekte sınır tanımayan bir değer olduğunu dile getiren Aydın, O'nun hoşgörüsünün tüm kainatı kapladığını, insanları sardığını anlattı.

Aydın, Mevlana'nın fikirlerine ve mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde yaşandığına dikkati çekerek, ''İnsanlarımızın, kardeşlerimizin, dostlarımızın kusurlarını aramayacağız, kendi kusurlarımızı arayacağız, cömertlikte sınır tanımayacağız. Mevlana'nın düşüncelerini kendi şahsımızda biraz olsun uygulayabilirsek insanlık refaha ulaşacaktır'' diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Mevlana'nın yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan mesajlarının her birinin insanlığa ışık tutacak nitelikte olduğunu söyledi.

Dünyada Mevlana'ya olan teveccühün, hoşgörüsü, sonsuz aşk ve ruhani mesajları ile izah edebileceğini vurgulayan Akyürek, ''Herkes onda kendisi için birşeyler bulmaktadır. O'nun çağrısının dünyada artarak yankısı sürecektir. Dünyanın çözemediği problemleri Mevlana'nın sonsuz aşk ve özgürlük mesajları ile aşabiliriz. Dil ve din ayrımı koymaksızın herkese hitap eden Mevlana'nın mesajlarına bugünlerde daha çok ihtiyacımız var'' dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan konser verdi.

Daha sonra Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, sema gösterisi sundu.
 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs