En Sıcak Konular

'Kafasını kendi kendine duvara vuruyordu'!

1 Aralık 2008 22:44 tsi
'Kafasını kendi kendine duvara vuruyordu'! Cezaevinde Engin Çeber"in işkence sonucu ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan gardiyanların ifadeleri ortaya çıkmaya başladı. Sanıklar işte bu akılalmaz ifadelerle kendilerini savunuyorlar:

Sanıklar, Çeber"in “kendi kendine başını duvara vurduğunu, ona engel olmaya çalıştıklarını” iddia ediyorlar

Metris Cezaevi"nde Engin Çeber"in işkenceyle ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen infaz koruma memurlarının, savcılık sorgularında suçlamaları kabul etmediği ortaya çıktı. Sanık Sami Ergazi"ye göre, Engin Çeber kendi kendine kafasını duvara vurdu. Ergazi, sandalyeden arka üstü kendini yere atan Engin Çeber"e engel olamadıklarını öne sürüyor.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı"nca hazırlanan iddianamede, Engin Çeber"in ölümüne neden olmakla suçlanan infaz koruma memurlarından Nihat Kızılkaya, Çeber"in dövüldüğünü görmediğini öne sürüyor.

Engin Çeber"in kafasını önce duvara ardından koğuşun demir kapısına birkaç kez vurmakla suçlanan Selahattin Apaydın ise ayağı kalkmayı reddeden Çeber"i kollarından tutup ayağı kaldırmaya çalıştıklarını iddia ediyor.

Apaydın, şunları söyledi: “Cezaevi sorumlu başmemuru Yılmaz Aydoğdu"nun talimatı üzerine; ben bir kolundan, Sami Ergazi diğer kolundan tutup kaldırmaya çalıştık. Engin Çeber vücudunu aşağı doğru bastırarak hamle yapınca dengesini kaybederek oturduğu sandalyeden sırt üstü yere düştü. Düşen şahsı yerden kaldırdık. O esnada Yılmaz Aydoğdu, "Tamam; ben ilgilenirim, hallederim. Siz sayıma devam edin" deyince biz ayrıldık.”

Apaydın ile birlikte Çeber"in baş ve boyun bölgelerine vurmakla suçlanan Sami Ergazi Çeber"in kafasını duvara vurması üzerine korumak için tuttuklarını ileri sürüyor.

Ergazi, “Nuri Keleş isimli memur, Engin Çeber"in ayağı kalkması için kendisine nasihatta bulunuyordu. O esnada; Engin Çeber kendi kendine hiç kimsenin dokunması ve müdahalesi olmaksızın kendisine göre sol tarafında bulunan duvara kafasını vurdu. Ben ve Selahattin Apaydın kendisine zarar vermesin düşüncesi ile tuttuk, ancak sıkı şekilde tutmadık. Kısa bir süre sonra, bu sefer kendisini oturduğu sandalye ile birlikte geriye attı ve sırt üstü yere düştü. Kapıya çarpıp çarpmadığını hatırlamıyorum. İkimiz yine hemen yardımı olarak kaldırdık, sonra Yılmaz Aydoğdu "Ben hallederim" deyince ayrıldık. Engin Çeber"in hastaneye sevk edildiğini bir gün sonra öğrendim. Çeber"e kesinlikle sözlü ve fiili saldırım olmamıştır” diye konuştu.

Üçü müdür, 42 infaz koruma memuru, 4 jandarma, 1 doktor ve 13 polisin yargılanmalarına 21 Ocak"ta başlanacak.

ntv



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs