ilginç savunma! | " /> ilginç savunma! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından ilginç savunma!

2 Aralık 2008 08:22 tsi
Ergenekon sanığından ilginç savunma! Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Muzaffer Şenocak, çantasından çıkan patlayıcıları bakın nasıl açıkladı:

Çantamdaki patlayıcı depremden kaldı 
 
 
Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Muzaffer Şenocak, çantasından çıkan patlayıcıların 1999'daki Düzce depreminden kaldığını ileri sürdü.  
 
Depremden sonra gönüllü olarak Kaynaşlı'ya giden ilk ekibin içinde yer aldığını iddia ederek, amonyum nitratın da deprem bölgesindeki iş makinesinin paletlerinin arasından çıktığını iddia etti.

Ergenekon davasının 22'nci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün ablasının cezanesi sebebiyle katılmadığı dururmaya Hüseyin Özese başkanlık yaptı. Tutuklu sanık Muzaffer Şenocak savunmasını yaptı. Sanıklardan emekli Binbaşı Fikret Emek ile 2004 yılında tanıştığını anlattı. 2006 yılında Türkiye'ye geldiğinde, kendisini Kanal 6'nın sahibi olarak tanıtan tutuklu sanıklardan Aydın Yüksek ile tanıştığını ifade ederek, Yüksek'in bir iş nedeniyle kendisini Ahmet Özal ile görüştürdüğünü, ancak bu görüşmenin olumsuz geçtiğini söyledi. Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi. Yurtdışına frekans kesici cihaz pazarladığını, yurtdışından da bomba imha robotu getirdiğini ifade etti. Kendisinde ele geçirilen frekans kesici aletin bu olduğunu ileri süren Şenocak, bomba imha robotu ile ilgili olarak da jandarmanın bu konuda güzel çalıştığını vurguladı. Şenocak, "Jandarma son teknolojiyi kullanıyor. Ancak emniyet için aynı şeyi söyleyemeyeceğim." diye konuştu. Çantasından çıkan kask, tepe lambası, amonyum nitrat, konserve yiyecek ve gaz maskesinin üzerinde 12 Kasım 1999 Düzce Kaynaşlı depreminin tozu olduğunu savundu. O günden sonra patlayıcıları çantasından hiç çıkartmadığını söyledi. Bu depremden sonra gönüllü olarak Kaynaşlı'ya giden ilk ekibin içinde yer aldığını aktardı, amonyum nitratın da deprem bölgesindeki iş makinesinin paletlerinin arasından çıktığını ileri sürdü. Savcı, bilirkişinin, evinde ele geçirilen maddelerle bomba yapılabileceğini söylediğini hatırlattı. Sanık, "Bilirkişinin ne bildiğini sorgulamak lazım. Ben o malzemelerle patlayıcı yapılacağına inanmıyorum.'' demekle yetindi. Devletin yeniden yapılanmasına ilişkin belge hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığı söyledi, Muzaffer Tekin'de ele geçirilen CD'deki 5 dosyadan 4'ünün kendisine ait olduğunu dile getirdi. Bu CD'nin Aydın Yüksek tarafından hazırlandığını aktardı. Duruşma bugüne ertelendi. Bu arada, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Ceyhan Mumcu, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında Ergenekon örgüt şemasında üzerleri kapatılan 63 ismin açıklanmasını istedi.

Eşine kendisini subay olarak tanıtmış

Muzaffer Şenocak'ın çapraz sorgusunda söz alan tutuklu sanıklardan Aydın Yüksek ile Şenocak arasında karşılıklı atışma yaşandı. Yüksek, Ayşe Elveren ve Nezahat Şenocak'ın Muzaffer Şenocak'ı yüzbaşı olarak tanıdıklarını söylediklerini kaydetti: "Hadi beni kandırdınız, eşinizi (Nezahat Şenocak) kandırırken hiç mi utanmadınız?"

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Bursa'daki evinde Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait bir şilt bulunduğunu hatırlatarak, Muzaffer Şenocak'tan bu konuda açıklama yapmasını istedi. Şenocak, sözü edilen plaketi Odak Güvenlik'in amblem çalışması için aldığını, o plaketle birlikte amblem çalışmasına ait eskizlerin de çıktığını anlattı.Kendisini çevresine Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personeli olarak tanıttığı iddia edilen Şenocak'ta devletin güvenliğini ilgilendiren gizli belgelerin de yer aldığı CD ele geçirilmişti. Yüksek, ayrıca, Özel Kuvvetler Komutanlığı ile temas kurabilmek için sanıklardan Muzaffer Tekin'i devreye soktuğunu anlattı.

Ergenekon hâkimi ablasını kaybetti

Ergenekon davasının hakimi Köksal Şengün'ün beyin kanaması geçirerek kısmi felç olan ablası Hicret Ceylan (77), önceki gün hayatını kaybetti. Ceylan'ın cenazesi, Sarıyer Ali Kethüda Camii'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Garipçe Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, mazereti nedeniyle bugünkü Ergenekon davasında heyet başkanlığı yapmayan Köksal Şengün'ün yanı sıra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, aralarında Zekeriya Öz'ün de yer aldığı bazı cumhuriyet savcıları, yakınları ve akrabaları katıldı.

zaman



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,337 µs