illeri istiyor? | " /> illeri istiyor? | "/>

En Sıcak Konular

AKP hangi illeri istiyor?

2 Aralık 2008 11:45 tsi
AKP hangi illeri istiyor? Erdoğan, AKP’li olmayan illere 4 kişilik heyet gönderip, araştırma yaptırdı. İşte AKP'nin hedefindeki iller!

Başbakan Tayyip Erdoğan AKP’nin Kızılcahamam kampının ikinci gününde Trabzon milletvekilleriyle bir araya geldi. Önce bir saat vekillerle sohbet eden Erdoğan, daha sonra öğle yemeğinde görüşmesini sürdürdü. Başbakan, yemekte Trabzonspor kaşkolunu taktı ve futbol takımının gidişatından memnun olduğunu söyledi.

CHP’de olan Trabzon Belediye Başkanlığı’nı almak istediklerini belirten Erdoğan, AKP’nin adayı için vekillerden 5’er kişilik liste alıp şu mesajı verdi: “Temayül yoklaması yapılacak, önerilerinizi alıyoruz. Sonra ortak akılla aday belirleyeceğiz. Bu seçimi kazanamazsak fatura size ait olur. Çünkü adayı önerdiğiniz isimlerden seçeceğiz. Adayla çalışma yapıp, kazandıracak olan da sizsiniz.”

Erdoğan’ın, AKP’de olmayan Büyükşehirler için özel bir heyet belirlediği ortaya çıktı. AKP’de aktif görevi olmayan 4 kişilik heyet, Diyarbakır, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Mersin gibi büyük illerde araştırma yaptı. Şehrin ileri gelenleriyle görüşen heyet, hazırladıkları raporu Başbakana sundu.

Atalay Trabzon adayı mı?

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay görevinden istifa etti. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’na istifasını sunan Atalay’ın istifasını belediye başkan adayı olacaklar için tanınan süre dolmadan vermesi dikkat çekti. Başbakan’a yakın bir isim olan Atalay, “Bir numara git derse giderim, kal derse kalırdım. Siyasette gözüm yok. Belediye Başkanlığı gibi bir şeyi hiç düşünmüyorum. Ama benim dememle olmuyor” demişti. Atalay’ın AKP’den Trabzon Belediye Başkan adayı olabileceği belirtiliyor.

Trabzon heyetinden bir milletvekili, Erdoğan’a, “Atalay, sizinle görüşerek mi istifa etti?” diye sordu. Başbakan, “Görüşmedim. Kimseye ’aday olma’ diyemem. Herkes demokratik yarışa katılabilir” cevabını verdi.

12 BÜYÜKŞEHİR AKP’DE

Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir dışındaki bütün Büyükşehir belediyeleri AKP’nin elinde. AKP’nin elindeki Büyükşehir belediyeleri şöyle:
İstanbul
Ankara
Adana
Antalya
Bursa
Konya
Kayseri
Samsun
Erzurum
Gaziantep
Kocaeli
Sakarya

vatan



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs