En Sıcak Konular

Demirel'den '33 şehit' açıklaması

2 Aralık 2008 17:35 tsi
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Başbakanlığı döneminde 33 askerin şehit edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel bakın olayı nasıl değerlendirdi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, 28 Kasım 1964 yılında Adalet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilmesinin yıldönümü dolayısıyla Demirel'i evinde ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirel, Ergenekon-PKK ilişkisiyle ilgili soruları da cevapladı. Demirel, "Ergenekon'un şu anda ne olduğu, neyi yaptığı, neyi yapmak istediği, yapmak istediği şeyi nasıl yapacağı hususu flu, net olmayan bir takım imaja sahip bir olay. Mahkemede bir olaydır. Mahkeme bütün bunları hepsini aydınlığa kavuşturacaktır. Mahkeme, Türkiye'de iki devlet mi var yani 'bir devlet, bir de derin devlet', tek bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti mi var; bunları da ortaya koyacaktır. Ergenekon davası veya hadisesi, devlet üzerindeki bütün spekülasyonları kaldıracaktır. Devletini her fırsatta bu kadar küçük düşürmeye niyetlenen bir ülke olmaz. Devlet herkese lazımdır. Eğer lazım olduğunda devlet fonksiyonunu yapamaz duruma getirilmişse çok geç kalınmıştır. Onun için Türkiye'nin demokratik kurallarını, kurumlarını koruması ve onun itibarını güçlü tutması lazım. He vesileyi devleti kötülemek için fırsat saymayı üzüntüyle karşılıyorum." diye konuştu.

ZİHİN KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Basın mensuplarının, "1993 yılında Bingöl'de 33 askerin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi olayında, Milli Güvenlik Kurulu'nda genel affın konuşulduğu, ancak olayın ardından rafa kalktığı söyleniyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?" sorusuna karşılık da Demirel, böyle bir teklifin düşünülmediğini ve affa yönelik bir hazırlığın yapılmadığını söyledi.

"O acı hadiseden ne evvel, ne de sonrasında bir af söz konusu olmamıştır." diyen Demirel, "MGK af müessesesi değil. Af Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aittir. Affı hükümet teklif eder. Böyle bir teklif düşünülmüş, hazırlanmış değildir. O elim, o fevkalede acı hadiseden ne evvelinde ne de sonrasında af söz konusu olmamıştır. Esasen cinayetleri, ülkenin askerine, polisine silah çekip mahsun insanları katledenleri, şehit edenleri af ederek onun önlenebileceğine dair dünyada tek bir misal yoktur. Onun içindir ki öyle birşey olmamıştır. Bunlar aradan 15 sene geçmiş, 15 sene sonra sanıyorum ki bazı mihrakların kamuoyu önüne bazı konuları getirmek süretiyle zihin karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Öyle bir şey yoktur." dedi.



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,833 µs