Sarıgül DSP’ye değil, DSP Sarıgü | " /> Sarıgül DSP’ye değil, DSP Sarıgü | "/>

En Sıcak Konular

Sarıgül DSP’ye değil, DSP Sarıgü

3 Aralık 2008 09:03 tsi
Sarıgül DSP’ye değil, DSP  Sarıgü Mustafa Sarıgül'ün katılımı DSP'ye taze kan sağlayacak diyenler, yanıldı! Parti neden karıştı?

CHP’den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılması, şimdi de bu parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski DSP Genel Sekreteri Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Sarıgül’ün DSP’yi CHP’ye karşı kullandığını belirtirken, parti kulislerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de rahatsız olduğu konuşuluyor. İçli, Eskişehir’in kesinlikle AKP’ye kaptırılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Eskişehir’de Büyükerşen’in başkanlığında ilçe belediye başkanlıklarında anlaşılabilinirdi. ANAP’lısı, DP’lisi, MHP’lisi hepsi Büyükerşen’e oy verecekti. Ama böyle olmadı. Bundan Eskişehir zarar görecek.”

Bu atmosferi Sarıgül’ün yaptırdığını savunan İçli, “Bu çok tehlikeli bir süreçtir. Bunu Sarıgül bilerek yaptırıyor. Sarıgül ve ekibi CHP’den ve Deniz Baykal’dan intikam almak için DSP’yi kullanıyor. Artık DSP demokratik sol parti olmaktan gittikçe uzaklaşıyor. Sarıgül’ün katılım töreni DSP’nin katılım törenine dönüştü. Yani Sarıgül DSP’ye katılmadı, DSP Sarıgül’e katıldı” dedi.

İçli, “Ecevit’in isminin ulu orta her aklına gelen kişi tarafından ağıza alınmaması lazım. Başka türlü siyaset yapsınlar” diye konuştu.

Büyükerşen’in de yakın çevresine, “Sarıgül’ün partimize gelmesinden hoşnut değilim. Ecevit’in partisinde Sarıgül gibi birinin olmasını içime sindiremiyorum” dediği, CHP’nin kendisine yolladığı iyi niyet mesajlarını da değerlendirmeye aldığı öğrenildi. Baykal’ın da Eskişehir Büyükşehir adayını açıklamadığı ve hâlâ Büyükerşen’in kendi partisine katılması olasılığını gündeminde tuttuğu belirtiliyor.

Akşam



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs