En Sıcak Konular

Kur enflasyona kilitlendi

3 Aralık 2008 10:02 tsi
Bankalararası piyasada en iyi dolar alış ve satış kotasyonları dünkü spot kapanışta 1.5895/1.5930 YTL olurken kotasyonlar bu sabah ilk işlemlerde 1.5800/1.5860 YTL seviyesinden açıldı.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1.5970/1.6010 YTL'den kapanan dolar/YTL kotasyonları bu sabah 0855 itibarıyla 1.6170/1.6215 YTL seviyesinden işlem gördü.

Bankacılar global piyasalarda dün yaşanan olumsuz havanın bugün bir miktar tersine dönmesi ve Kasım ayı enflasyon verilerinin TCMB'nin yeni bir faiz indirimine destek olabileceği beklentisiyle kur ve faizde aşağı yönlü seyir beklediklerini, enflasyon verilerinin yakından takip edileceğini belirttiler.

Yabancı bir bankanın tahvil/bono işlemcisi, "Enflasyon piyasa beklentilerinin altında gelebilir. TCMB'nin önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine devam edeceği beklentisi piyasada hakim" dedi.

ABD borsaları, global ekonomi için gösterge şirketlerden General Electric'in ekonomideki zor koşullara rağmen temettü dağıtmaya devam edeceği açıklamasıyla gelen olumlu havayla yükseldi. Dow Jones dün yüzde 3.31 artışla kapandı.

ENFLASYON BEKLENTİSİ
Reuters'ın 15 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre TÜFE'nin Kasım'da medyan bazında yüzde 1.02, ÜFE'nin yüzde 0.7 artması bekleniyor. Ankete katılanlar TÜFE'nin yıl sonunda yüzde 11.17, ÜFE'nin ise yüzde 14.00 artmasını öngörüyorlar. TÜİK Kasım ayı enflasyon verilerini 3 Aralık saat 1700'de açıklayacak.

Kasım ayı enflasyon verilerinin, TCMB'nin faiz indirimine devam edebilmesini kolaylaştırıcı yönde gelebileceği beklentisi ve global piyasalardaki olumsuz havanın dağılmasıyla gösterge tahvilde faiz dün 2 ayın en düşük seviyesine gerilerken, dolar 1.59 YTL'nin altına indi.

Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta 20.36 olurken valörlü kapanışta yüzde 19.97 oldu. Gösterge tahvilin bileşik faizi bugün tezgahüstü piyasada yüzde 19.37/19.66 oldu.

sabah



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs