En Sıcak Konular

Cem Uzan'a pahalıya patladı

3 Aralık 2008 14:09 tsi
Başbakan Erdoğan'a yaptığı hakaretler Cem Uzan'a pahalıya patladı.

BURSA'da 5 yıl önce Genç Parti (GP) tarafından düzenlenen mitingindeki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 100 bin YTL tutarında tazminat davası açılan Genel Başkanı Cem Uzan, 10 bin YTL tazminata mahkum edildi.

Ailesine ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e devlet tarafından el konulmasından sonra, partisinin Bursa İl Teşkilatı'nca 13 Haziran 2003 tarihinde düzenlenen mitingde konuşan GP lideri kanı Cem Uzan, isim vermeden Başbakan Erdoğan için, `Sen ne biçim Müslümansın. Senin gözünü korku ve hırs bürümüş. Sende Allah korkusu kalmamış. Sen Allahsız olmuşsun. Allahsız herif" diye konuştu. Cem Uzan hakkında yaptığı konuşmadan dolayı ceza davası açılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Uzan aleyhine, Bursa 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 100 bin YTL tutarında manevi tazminat davası açmıştı. Cem Uzan hakkında açılan ve zaman aşımına uğramasına 2 ay kalan tazminat davası bugün sonuçlandı. Davacı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile davalı Cem Uzan'ın gelmediği duruşmada mahkeme hakimi, GP Genel Başkanı'nı toplam 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti.

Uzan, bu konuşmadan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla Bursa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılanmıştı. Mahkeme Uzan'a `öfke kontrolü ve kişisel gelişim' konusunda 5 kitap okuması için ceza vermişti. Avukatlarının yaptığı itiraz red edilince, Uzan'a verilen bu ceza kesinleşmişti.

 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs