En Sıcak Konular

Eminağaoğlu ortaya çıktı

3 Aralık 2008 17:36 tsi
Eminağaoğlu ortaya çıktı Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı iddialarıyla gündeme gelen Ömer Faruk Eminağaoğlu ortaya çıktı. Nasıl mı?..

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT, Emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlileri hakkında "kovuşturmaya yer olmadığına" ilişkin kararına itiraz etti.

YARSAV'dan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde izleme, iletişimin tespiti ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine yönelik kararlarla ilgili olarak, 6 Haziran 2008 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu anımsatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, suç duyurusunda bulunulan kişiler hakkında 31 Ekim 2008 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği anlatılan açıklamada, kararın kaldırılması ve iddianame düzenlenmesi istemiyle Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, iletişim araçlarının isim içermeden ve gerekçe gösterilmeden genel izlenmesine dair kararların uygulanma ve infaz kabiliyeti bulunmadığının öne sürüldüğü, bu nedenle izleme kararlarını talep eden ve uygulayan MİT, emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı görevlileriyle verileri sisteme açan Türk Telekom ve GSM operatörü sorumluları hakkında dava açılmasının talep edildiği anlatıldı. Açıklamada, "Nasıl ki bir tutuklama kararında isim, suç ve gerekçenin yer alması zorunlu ise ve genel bir tutuklama kararının infazı olanaklı değilse, suç öncesi izleme kararları yönünden de durum aynıdır. Bu tür kararların infazı demek, infaz birimlerinin denetimi olanaklı olmayacak biçimde hareket etmesi anlamındadır" denildi.

Adalet Bakanlığının, Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili kararın, izleme süresi dolmasına rağmen yasa yararına bozulması için Yargıtay'a başvurduğu anımsatılan açıklamada, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili kararlar için de aynı yolun izlemesi taleplerine yanıt verilmediği, Adalet Bakanlığı Müsteşar Ahmet Kahraman'ın ise randevu taleplerini yanıtlamadığı belirtildi.

Açıklamada, bakanlığın, Ankara Cumhuriyet Savcısı hakkında müfettiş görevlendirerek soruşturmanın etkinliğini zedelediği de iddia edildi.

(aa)



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs