En Sıcak Konular

Bari kardeşi sağ dönsün

3 Aralık 2008 17:38 tsi
Geçen yıl Şırnak’ta katıldığı operasyonda dağda unutulan Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ bir yıldır bulunamadı. Ailesi şimdi hiç olmazsa diğer kardeşi sağ istiyor.

“Dağda unutulduğunu” Taraf Gazetesi'nin duyurduğu Üsteğmen Fatih Uluğ tam bir yıldır kayıp. Şimdi kardeşi de asker ve ailesi artık tek kelime etmiyor. Jandarma da suskun... Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ geçen yıl 3 aralıkta Şırnak’ta katıldığı bir operasyonda dağda unutulmuş, Türkiye de bu haberi Taraf’tan duymuştu. Jandarma Genel komutanlığı Uluğ’un kaçtığını ileri sürmüş, ama ona maaş bağladığı da ortaya çıkmıştı. Uluğ hala kayıp. Kardeşi ise mayıstan bu yana asker

Geçen yıl 3 Aralık'ta Şırnak’ta katıldığı operasyonda dağda unutulan Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ bir yıldır bulunamadı. Taraf Gazetesi'nin geçen yıl 12 aralıkta “Üsteğmeni Dağda Unuttular” manşetiyle yayımladığı haberin ardından Jandarma Genel Komutanlığı, üsteğmenin firar etmiş olabileceği açıkladı. Ancak daha sonra üsteğmenin ailesine maaşının dörtte üçü ödenince, olayın resmi kayıtlara “firar” değil “kaçırma” olarak geçtiği ortaya çıktı. Fakat şu anda maaşıyla ilgili ne gibi bir işlem yapıldığı bilinmiyor.

Kardeşi de askere gitti
Olayın üzerinden bir yıl geçtiği halde Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri bir açıklama yapmazken, ailesi de görüşme taleplerimizi reddetti. Baba Ahmet Uluğ telefonlarımıza çıkmazken, telefonla görüştüğümüz anne Necla Uluğ, kendilerine bir yıldır her hangi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Necla Uluğ, “Bize bir yıl içinde hiçbir bir bilgi verilmedi, yaşadığı veya öldüğüne dair hiçbir bilgimiz yok” dedi. Sorularımızı yanıtlamak istemeyen anne Uluğ, “Zaten diğer oğlum da mayısta askere gitti. Konuşmak istemiyorum” dedi.

Bana birsey sormayın
Üsteğmen’in eşi Feray Uluğ da konuyla ilgili görüşme talebini geri çevirdi ve “Bize bir bilgi verilmedi. Bana hiçbir şey sormayın, gazetecilere açıklama yapmak istemiyorum, beni bir daha aramayın” demekle yetindi.

Komisyon da bilgisiz
Üsteğmen’in akıbetini CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin de araştırdı. Konuyu üyesi olduğu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun gündemine taşıyan Ersin’e, Jandarma Genel Komutanlığı’nın “gizli” yazısından şifahi bilgi verildi. Operasyon sırası ve sonrasındaki gelişmelerin anlatıldığı yazıda aramaların sürdüğü belirtildi.

 Taraf



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs